ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημαιρεσίες Δήμου Ζαχάρως, 2-1-2024 Δήλωση τ. Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Κοινοποίηση

Κυρίες και κύριοι,

είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι από το 2010 που ασχολούμαι με τα κοινά του Δήμου Ζαχάρως μέχρι σήμερα, στην πιο δύσκολη για τα κοινά του τόπου μας περίοδο, ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε βρεθεί ποτέ στο παρελθόν στη θέση συναίνεσης και συνεργασίας που βρίσκεται σήμερα.

Εμείς ηττηθήκαμε. Εγώ είμαι τέως Δήμαρχος. Όμως έχουμε θέσει πολύ υψηλά τον πήχη και είμαστε υπερήφανοι για το ότι φτάσαμε σήμερα μέχρι εδώ πραγματικά με πυξίδα το καλό του δήμου. Το έχουμε αποδείξει. Καταρχάς με τη συμπεριφορά μας, δεύτερον με το έργο μας, τις μελέτες μας, την προσπάθειά μας και τρίτον με την παραταξιακή μας συνείδηση. Αυτό είναι το τρίπτυχο της συμφωνίας στο οποίο συνομολόγησε ο Δήμαρχος κατά την προεκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής. Ελπίζω ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να λυθούν τα πράγματι πολλά προβλήματα που έχει ακόμη ο δήμος μας.

Ο Δήμος μας είναι ο πιο προικισμένος από τη φύση και από τη θέση του σε σχέση με άλλους δήμους της Ηλείας, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι μπορούμε να γίνουμε το οικονομικό και τουριστικό κέντρο του νομού τα προσεχή χρόνια προς όφελος όλων. Δεν είχαμε ως στόχο έργα εφήμερα κι ικανοποίησης ιδιωτικών συμφερόντων (ρουσφέτια), αλλά έργα καταλυτικά, κάποια εκ των οποίων έχουν κατασκευαστεί και άλλα, τα οποία όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή τους, θα δώσουν δυνατότητα μεγάλης ταχύτητας στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Θα έχετε, κύριε Δήμαρχε, την ευκαιρία να γράψετε Ιστορία. Εμείς γράψαμε τη δική μας Ιστορία μέχρι αυτό το σημείο. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που κάναμε. Δώσαμε το «άλλο παράδειγμα» στα δημοτικά πράγματα του τόπου συγκριτικά με παρελθούσες δημοτικές διοικήσεις. Βεβαίως, τιμούμε όλους όσοι πέρασαν, ωστόσο η κριτική για να βγουν συμπεράσματα χρήσιμα για την πορεία στο μέλλον είναι ωφέλιμη. Είναι δεδομένη η δική μας προσπάθεια για συναίνεση, έχει ήδη αποδειχτεί. Εσείς κρατάτε από εδώ και στο εξής την μπαγκέτα για το πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα. Εφόσον είμαστε συνεπείς σε αυτά που συμφωνήσαμε κι εφόσον ο καθένας από εμάς έχει δυνατότητα να κάνει αυστηρή κριτική εκεί που πρέπει – κι εμείς προς εσάς και εσείς προς εμάς – όλα θα είναι καθαρά και νόμιμα και θα είμαστε έτοιμοι να απολογηθούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή στον κόσμο τον οποίο έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε.

Κώστας Ι.Αλεξανδρόπουλος

Related posts

Αίσιο τέλος για το αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Ζαχάρως από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

admin

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Πρόσκληση για τις εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Κατάκολο

admin

Ολοκληρώθηκε το αντιπλημμυρικό έργο για την αντιμετώπιση των ομβρίων υδάτων

admin