ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Επίσκεψη του συγγραφέα Γιώτη Βάρρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Κοινοποίηση

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώτης Βάρρας επισκέφτηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, για να παρουσιάσει στα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης, το βιβλίο του “Το πέταγμα του Σταυραετού”.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τους εκπαιδευτικούς τους Κωνσταντίνο Βάρρα, Γεωργία Δούλκαρη και Λάμπρο Τσακριλή είχαν ετοιμάσει µία παρουσίαση µε τη χρήση PowerPoint, απαγγελία ποιημάτων και δημοτικών τραγουδιών. Το μυθιστόρημα “Το πέταγμα του Σταυραετού”, αφηγείται τη ζωή και τους αγώνες του ήρωα της Επανάστασης του 1821, Γρηγόρη Λιακατά. Ο Γρηγόρης Λιακατάς έδρασε στην Αιτωλοακαρνανία και έπεσε  στη μάχη του Ντολμά, στο Αιτωλικό το 1826. Το βιβλίο είναι μια προσπάθεια σύζευξης της μυθοπλασίας και της ιστορικής πραγματικότητας.

Ο συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά τη ζωή του ήρωα και το ηρωικό τέλος του. Τους μίλησε για τους λόγους τους οποίους έγραψε αυτό το βιβλίο, για την αναζήτηση ιστορικών πληροφοριών και τις πηγές που αξιοποίησε. Στη συνέχεια συζήτησε μαζί τους για την αναγκαιότητα διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα σχολεία του τόπου μας. Τέλος, κάλεσε τα παιδιά σε μελλοντική επίσκεψή τους στο Μεσολόγγι, να επισκεφθούν το Αιτωλικό και να δουν από κοντά τα μέρη όπου έδρασε ο ήρωας. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού, ευχαρίστησαν τον κ. Βάρρα για την επίσκεψή του και την προσφορά βιβλίων του, με σκοπό την ενίσχυση της βιβλιοθήκης. 

 Ο Γιώτης Βάρρας, γεννήθηκε και ζει στη  Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας. Είναι δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή, μεταξύ άλλων, για να καταγράψει ιστορικά γεγονότα πριν να τα σβήσει ο χρόνος. “Το πέταγμα του Σταυραετού”, είναι το  τελευταίο του βιβλίο, εκδόθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού και τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου.

Related posts

Δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ζαχάρως στην πόλη της Ζαχάρως, κατά μήκος του πεζοδρομίου, και στις δύο πλευρές

admin

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

admin

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με αυξήσεις στα διόδια – Πόσο θα στοιχίζει η διαδρομή Αθήνα – Ναύπλιο

admin