ZACHARONEWS.GR
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Καταδίκη 16 ετών σε ηλικιωμένο για ασέλγεια σε ανήλικη

Κοινοποίηση

Σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος 9χρονης προέβαινε ηλικιωμένος και ενώ το κοριτσάκι επισκεπτόταν το σπίτι των παππούδων της σε χωριό της Ηλείας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με την 9χρονη να περιγράφει τα όσα βίωσε σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, κατέθεσαν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν το παιδί.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις λέγοντας στην αγόρευσή της μεταξύ άλλων πως «η ανήλικη ήταν ανήσυχη και φοβισμένη όταν εκμυστηρεύτηκε τα όσα είχε υποστεί και όταν έμαθε για τη σύλληψή του ένοιωσε ανακούφιση».

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και που είναι ανίκανο να αντισταθεί. Μάλιστα, δεν δέχθηκε να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Η συνολική ποινή που του επέβαλε είναι κάθειρξη 16 ετών, ενώ πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 21 ετών.

Ο κατηγορούμενος που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών έχει ήδη εκτίσει τα 2/5 της ποινής του καθώς βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στη φυλακή και αναμένεται να αποφυλακιστεί άμεσα.

Related posts

Αντζελίνα Τζολί: Το ευχαριστήριο σημείωμα που άφησε στο ξενοδοχείο της Ηλείας που διέμεινε

admin

Το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των συνανθρώπων μας που βρήκαν τραγικό θάνατο στις φονικές πυρκαγιές του 2007

admin

Νέα Φιγαλεία Ηλείας: Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 75χρονου, βρέθηκε νεκρός

admin