ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ

Με πρωτοβουλία της Π.Ε Ηλείας πραγματοποιήθηκε αυτοψία και σύσκεψη στη περιοχή της Φιγαλείας – Νέδας με σκοπό την αποτύπωση και καταγραφή

Κοινοποίηση

Με πρωτοβουλία της Π.Ε Ηλείας πραγματοποιήθηκε αυτοψία και σύσκεψη στη περιοχή της Φιγαλείας – Νέδας με σκοπό την αποτύπωση και καταγραφή .Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Τεχνικών Έργων Χρήστος Βλάχος υποδέχθηκε τον Αντιπεριφεριάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο ενώ στην αυτοψία συμμετείχαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο Υποδιευθυντής Γιάννης Κανδρέβας, ο Δασάρχης Ολυμπίας Βασίλης Γιακουμής, ο πρόεδρος της Δ.Κ Φιγαλείας Θανάσης Κοκκίνης, το Υπηρεσιακό Στέλεχος Π.Π. και Π.Σ Θάνος Χουλιάρας καθώς και αξιωματικοί του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ.

Η αυτοψία στο σημείο, πραγματοποιήθηκε μετά τις επισημάνσεις του Δήμου Ζαχάρως – και του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Ηλείας – για την ανάγκη προληπτικών παρεμβάσεων στην περιοχή, λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών που συγκεντρώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατόπιν τούτου, η αυτοψία εντάχθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο κ.Γιαννόπουλος για επιπλέον δράσεις πολιτικής προστασίας στα μεγάλα και σημαντικά δασικά οικοσυστήματα της Ηλείας, με την αρχή να γίνεται από τον Δήμο Ζαχάρως.

Μεταξύ αυτών, θα γίνουν καθαρισμοί στα πρανή του δρόμου και ήπιες διαμορφώσεις στο χωμάτινο οδόστρωμα που οδηγεί στο Φαράγγι, καθώς επίσης η διάνοιξη δυο – τριών υπαρχόντων σημείων/εκτάσεων (πλατώματα) πλησίον αυτού, προκειμένου να αποφευχθεί η μέχρι σήμερα άναρχη στάθμευση των οχημάτων εκατέρωθεν του δρόμου, η οποία, σε περίπτωση πυρκαγιάς, δυνητικά θα μπορούσε να δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για τοποθέτηση σήμανσης, για τη σωστή ενημέρωση των επισκεπτών (με οδηγίες σε δυο γλώσσες) ενώ θα υπάρξει και μέριμνα για λήψη επιπλέον μέτρων πυρόσβεσης τις ημέρες με υψηλό δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς.

‘’Η συνεργασία μας με την Π.Δ.Ε είναι εξαιρετική και σε αυτό το κομμάτι οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί προς όφελος των χιλιάδων πολιτών που επισκέπτονται την περιοχή. Ξεκινώντας από τον κορυφαίο φυσιολατρικό τουριστικό προορισμό του Νομού Ηλείας, βάζουμε τις βάσεις για να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή διέλευση και παραμονή στη περιοχή της Νέδας, μιας περιοχής που πρόσφατα εντάχθηκε ως προστατευόμενο τοπίο φυσικού κάλλους και συμπεριλήφθηκε στους καταλόγους του ΟΦΥΠΕΚΑ’’, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Βλάχος.

Related posts

Eλεγχο rapid test αύριο Τρίτη 14-11-23 

admin

ΔΕΥΑΖ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΝΕΟΧΩΡΙ – ΘΟΛΟ –  (Τοπική Κοινότητα Ταξιαρχών )

admin

Σε εξέλιξη έργο αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ζαχάρως-Βελτίωση βατότητας στην κοινότητα Μακίστου

admin