ZACHARONEWS.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 9,25 ευρώ έφυγε το πρώτο φετινό ελαιόλαδο στην Ηλεία – Ζαλίζει η τιμή στο ράφι

Κοινοποίηση

Το εν λόγω ελαιόλαδο που ο παραγωγός πούλησε με 9,25 ευρώ το κιλό, στους καταναλωτές θα διατεθεί με 25 ευρώ τα 500ml

Δυσβάσταχτο θα είναι το κόστος στο ράφι για το φετινό ελαιόλαδο, αφού η τιμή για τους καταναλωτές αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 – 14 ευρώ ανά λίτρο. Το πρώτο λάδι νέας σοδειάς στην Ηλεία έφυγε από τους παραγωγούς με τιμή αυξημένη κατά 120% σε σύγκριση με το 2021, φθάνοντας τα 9,25 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου Κώστα Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε στο OPEN.

Ο ίδιος τόνισε πως το συγκεκριμένο ελαιόλαδο στο ράφι θα πουληθεί 25 ευρώ τα 500ml. «Αυτή η τιμή ισχύει για ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας και όχι, αυτά που παίρνετε από τα σούπερ μάρκετ σε πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια. Πρόκειται για μικρές ποσότητες, που τις παίρνουν λίγοι», επισήμανε ο ελαιοπαραγωγός, προκαλώντας έκπληξη στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Τώρα Μαζί».

«Από το τέλος του μήνα, οι τιμές θα υποχωρήσουν λίγο, αλλά όχι πάρα πολύ», τόνισε ο Κώστας Παπαδόπουλος, μεταξύ άλλων.

Πόσο θα φθάσει ο τενεκές
Σχεδόν στην τιμή των επωνύμων αναμένεται να κινηθεί και το χύμα ελαιόλαδο, καθώς το περυσινό πωλείται απευθείας από τους παραγωγούς από 9,40 ευρώ έως 10,60 ευρώ το λίτρο, ήτοι 160 ευρώ με 180 ευρώ ο τενεκές (από 60€ – 80€ τα προηγούμενα χρόνια).

Από την πλευρά τους, οι βιομηχανίες υποστηρίζουν ότι έχουν συμπιέσει το περιθώριο κέρδους τους και πως η τιμή στο ράφι δεν ακολουθεί αντίστοιχη πορεία με την τιμή παραγωγού, ώστε να διατηρηθεί η κατανάλωση σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Related posts

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥΠΟΥΛΟΣ : ”Επιτακτική ανάγκη η ρύθμιση οφειλών των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ”

admin

Καθορίστηκαν οι τιμές για τις καντίνες και τις ξαπλώστρες στο Δήμου Πύργου

admin

Σε ποιους κλάδους εφαρμόζεται από 01.01.2024 η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

admin