ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΥΓΕΙΑ

Μια φιάλη ΑΙΜΑ, πόσες ζωές σώζει;

Κοινοποίηση

Μια φιάλη ΑΙΜΑ, πόσες ζωές σώζει;

Προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τον Δήμο Ζαχάρως σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, υποδέχθηκε τον  Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), κο Χρήστο Πρωτόπαπα. 

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η αιμοδοσία αποτελεί μία υπέρτατη πράξη αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, καθώς μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας προσφέρουν την ελπίδα να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή που έχει ανάγκη. Επίσης τέθηκαν οι βάσεις για μια προγραμματική συνεργασία, με τους Συλλόγους και Φορείς της περιοχής, μέσα από δράσεις με στόχο την Προώθηση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), κος Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε την παλιά συνεργασία και φιλική σχέση, με τον Δήμαρχο Ζαχάρως, ενημέρωσε για το έργο της Ομοσπονδίας, συνεχάρη τους Συλλόγους της περιοχής της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, που αφιερώνουν χρόνο και κόπο, ώστε να στηρίζουν τον συνάνθρωπο μέσω της αιμοδοσίας. Επίσης ανέφερε : «Προσφέρουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας και δίνουμε ζωή σε όσους συμπολίτες μας χρειάζονται μετάγγιση αίματος, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη μας.Πρέπει να τιμούμε και να ευχαριστούμε τους εθελοντές αιμοδότες για το πολύτιμο δώρο αυτό της ζωής και ευχόμαστε να γίνουμε  παράδειγμα για περισσότερους εθελοντές αιμοδότες». 

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αφού παρέδωσε τιμητικά δώρα επί την ευκαιρία της επίσκεψης και της ενημέρωσης του κου Πρωτόπαπα, ανέφερε:

«Καλωσορίζουμε στο Δήμο Ζαχάρως τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, κo Πρωτόπαπα. Τον εκπρόσωπο των συλλόγων που έχουν κάνει πράξη τον εθελοντισμό και την προσφορά στο συνάνθρωπο. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Δήμος είναι έτοιμος και πρόθυμος να οργανώσει και να στηρίξει δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας. Άλλωστε το αίμα που δίνουμε ή που θα δώσουμε όλοι μας σε μια τέτοια δράση, επιστρέφει σε ένα συνάνθρωπό μας, σε ένα συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη. Πιστεύω στην αξία της αλληλεγγύης, της συλλογικής προσπάθειας, του εθελοντισμού. Τις αρχές αυτές μπορούμε να τις καλλιεργήσουμε και να τις αναπτύξουμε όλοι μαζί. Για αυτό άλλωστε σήμερα παρευρίσκονται εδώ εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου μας, οι οποίοι κάνουν σοβαρή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Η σημερινή επίσκεψη του κ. Πρωτόπαπα δεν πρέπει να είναι και δεν είναι τυπική. Θέλουμε μέσα από τη σημερινή συνάντηση, να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης περαιτέρω τακτικών δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο μας. Ας ξεκινήσουμε από τη σημερινή μέρα για να αναπτύξουμε σε όλο το Δήμο μας την ιδέα του εθελοντισμού, για να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Στη Συνάντηση συμμετείχαν, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται εντατικά στην αιμοδοσία της περιοχής, όπως η Τοπική Κοινότητα Ζαχάρως με τον Πρόεδρο της Παναγιώτη Γκόγκα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροχωρίου με τον Γιάννη Κόσσυφα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ταξιαρχών με την Πρόεδρο Θεοδώρα Παναγοπούλου, η Διασωστική Ομάδα Φιγαλείας με τον Πρόεδρο της Χρήστο Καπλάνη και τον διασώστη Αναστάσιο Κατσώλη,  η Διασωστική Ομάδα Ηλείας με τον Χρήστο Μάντεση έναν από τους παλαιότερους αιμοδότες της περιοχής, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως με τον Θεόδωρο Γουργούλη, κλιμάκιο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως, της Βοήθειας στο Σπίτι και του Κέντρου Κοινότητας με επικεφαλής την  κοινωνική λειτουργό Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου, οι νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως  με την Προϊσταμένη Κωνσταντίνα Κλιμαντήρη και την νοσηλεύτρια Νίκη Κοτσαρίνη καθώς και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζαχάρως.  

Related posts

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

admin

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως παρέδωσε την στολή λαμπαδηδρόμου, που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο, στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Ζαχάρω.

admin

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ»

admin