ZACHARONEWS.GR
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΣΧΟΛΕΙΑ

«Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» από τα Σχολεία του Δήμου Ζαχάρως

Κοινοποίηση

«Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» από τα Σχολεία του Δήμου Ζαχάρως

Την Παρασκευή 09/02/2024, πραγματοποιήθηκε η 2η ημιτελική φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες» της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, με συμμετοχή σχολείων του Δήμου Ζαχάρως.

Οι πρώτοι και οι πρώτες, μαθητές και μαθήτριες από κάθε αγώνισμα προκρίνονται στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπίαστις 4 Απριλίου 2024, εκπροσωπώντας τους Δήμους της Ηλείας,  όπως στους Αρχ. Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές εκπροσωπούσαν τις πόλεις-κράτη τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει το «ευ αγωνίζεσθαι» και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών, αναδεικνύοντας τα αθλητικά και ολυμπιακά ιδεώδη. 

Μέσω της βιωματικής μάθησης θα κατανοήσουν σε βάθος το νόημα των Ολυμπιακών αγώνων, όπως το είχαν οραματιστεί οι αρχαίοι έλληνες.

Στους Αγώνες παρευρέθησαν, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού, και Αναπληρωτής Δημάρχου, Γιάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Συνοχής, Γιώργος Τριγάζης, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως Προκόπης Παπαζαφείρης, δάσκαλοι και γυμναστές.

  • Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε:

«Η περιοχή μας γειτνιάζει με τον Ιερό τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων και των αιώνιων ιδεωδών που αυτά πρεσβεύουν. Είναι για εμάς υποχρέωση να μεταφέρουμε το αθλητικό πνεύμα της ευγενούς άμιλλας στις νέες γενιές και ιδιαίτερα στις τρυφερές ψυχές των μαθητών. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και σε κάθε μαθήτρια και μαθητή, που έγινε κοινωνός αυτής της προσπάθειας. Εδώ θέλω να αναφέρω, ότι ο Δήμος Ζαχάρως, τον Απρίλιο, θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα. Θα δώσουμε την δυνατότητα στους μαθητές μας, να συμμετέχουν σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός και να γίνουν αγγελιοφόροι ειρήνης και ευγενούς άμιλλας.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε βάλει σαν στόχο την στήριξη κάθε αθλητικής πρωτοβουλίας, που προάγει κάθε θετική πλευρά της σχολικής και κοινωνικής συνοχής».  

  • Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού, και Αναπληρωτής Δημάρχου, Γιάννης Τερζής, ανέφερε:

«Είναι βασικός άξονας της πολιτικής μας, η στήριξη του σχολικού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε τους διάφορους θεσμούς, συλλόγους και αθλητές, αλλά και τις υποδομές μας, προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, φιλοξενούμε τους «Παιδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες», εδώ στο Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Ζαχάρως, βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για να προβάλλουμε το πανανθρώπινο μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Αθλητισμός χωρίς πρότυπα και ιδέες  χάνει το στόχο του. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για την συμμετοχή τους».

  • Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Συνοχής, Γιώργος Τριγάζης, ανέφερε:

«Οι Παιδικοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που φιλοξενούμε σήμερα, αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό για τη σχολική μας κοινότητα. Όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτό το σημαντικό γεγονός αξίζουν συγχαρητήρια, όπως επίσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, για την πρωτοβουλία αυτή. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που προάγει τη συμμετοχή των μαθητών μας σε δράσεις τέτοιες. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους».

Related posts

Η κουρσα του ΝΙΚΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

admin

 Έσωσαν παιδί από πνιγμό όταν το κέικ που έτρωγε στάθηκε στο λαιμό του

admin

Τέμπη: «Μπαμπάκα μου…»-Ραγίζει καρδιές το μήνυμα της κόρης του μηχανοδηγού από την Αμαλιάδα

admin