ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ζαχάρως βρίσκεται η ανάπλαση της πλατείας της Ν. Φιγαλείας

Κοινοποίηση

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ζαχάρως βρίσκεται η ανάπλαση της πλατείας της Ν. Φιγαλείας, που θα αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής.

Η πλατεία οριοθετείται ανατολικά από τον χώρο του ναού του Αγίου Νικολάου και δυτικά από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού προς Πετράλωνα με τον κεντρικό δημοτικό δρόμο.

Η μελέτη αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενιαίου χώρου, συμπεριλαμβανομένης της μικρής πλατείας και νέων χώρων που θα δημιουργηθούν από την κατεδάφιση όμορων κτιρίων. Συγκεκριμένα προτείνεται:

η ανακατασκευή και κάλυψη των επιφανειών των οδοστρωμάτων, που σήμερα συντίθενται από κακής ποιότητας ασφαλτοτάπητα,

η διαμόρφωση του υπάρχοντος μικρού πλατώματος μπροστά από το δημοτικό κτήριο ώστε να αποκτήσει χαρακτηριστικά υπαίθριου καθιστικού και η ανακαίνιση της υπάρχουσας γειτονικής πλατείας.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος δήλωσε:

«Η ανάπλαση της πλατείας και των δρόμων σε συνδυασμό με την τοποθέτηση κατάλληλου φωτισμού θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου της Ν. Φιγαλείας.

Θα δοθεί στη χρήση των κατοίκων μια σύγχρονη ενιαία έκταση συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου».

Related posts

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007 – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ

admin

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

admin

Κρίσιμη νέα σύσκεψη για τις οφειλές των ΤΟΕΒ

admin