ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σχολικά Γεύματα στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζαχάρως και ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας

Κοινοποίηση

Σχολικά Γεύματα στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζαχάρως και ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας

Μια εγκάρδια και ειλικρινή συνεργασία αναπτύσσεται μεταξύ του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, και του Προέδρου του ΟΠΕΚΑ, Κωνσταντίνου Γλούμη – Ατσαλάκη.

Στη συνάντηση εργασίας που είχαν συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της λειτουργίας του Kέντρου Kοινότητας Ζαχάρως, με στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας, και εξετάστηκαν επιπρόσθετες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν. 

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΑ  ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ζαχάρως, πως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού των σχολικών γευμάτων, θα καλυφθούν οι ανάγκες 350 μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. 

Το πρόγραμμα διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνεται στα Δημοτικά Σχολεία της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, για τις σχολικές περιόδους 2024-2025, 2025-2026,  2026-2027. Περιλαμβάνει 55.000 μερίδες γευμάτων το χρόνο και, εκκινώντας από τον Σεπτέμβριο 2024 και σε βάθος τριετίας, θα φτάσει τις 165.000 μερίδες, σύμφωνα με τη Διακήρυξη του Διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε στις 7/2/2024 από τον ΟΠΕΚΑ. 

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας και τα θετικά για το Δήμο μας αποτελέσματα, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΑ, κ. Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη, για την συνεργασία που είχαμε. Κοινή μας πεποίθηση είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε, ώστε να δυναμώσουμε την κοινωνική μας πολιτική, προσφέροντας ευκαιρίες και δυνατότητες στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Με τον Πρόεδρο συζητήσαμε τρόπους ενίσχυσης της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Ζαχάρως, με στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας. Επίσης, συζητήσαμε για την ένταξη του Δήμου μας στα σχολικά γεύματα, αφού πάρα πολλοί Δήμοι πανελλαδικά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Σας ανακοινώνω επίσημα ότι από τον Σεπτέμβριο του 2024, σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, δηλαδή στη Ζαχάρω, τη Φιγαλεία, το Γιαννιτσοχώρι και το Κακόβατο, εντάσσονται 350 σχολικά γεύματα την ημέρα. Αυτό μας δίνει 55.000 γεύματα κάθε έτος για τους μικρούς μας μαθητές και θα διαρκέσει, αρχικά, για τρεις σχολικές χρονιές, δηλαδή περίπου 165.000 γεύματα.

Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα του πολίτη και να ενδυναμώνουμε με κάθε τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς η υποστήριξη του εκάστοτε συμπολίτη μας σε όλα τα επίπεδα, και θα συνεχίσουμε να αγνωνίζομαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Related posts

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2024

admin

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ 2024.

admin

ΦΙΛΟΙ Χρυσοχωριου Δημοτικου Διαμέρισματος Δήμου Ζαχάρως

admin