ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ έτοιμο για τους δημότες!

Κοινοποίηση

Με την παρουσία πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ και της υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Ζαχάρως. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά τον εξωτερικό χώρο του Πολύκεντρου και να εξερευνήσουν τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου.

🗣️Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του αφού χρειάστηκε να γίνουν πολλά πράγματα από την αρχή ακόμη και η νομιμοποίηση διαδικασιών και η αποφυγή νέων δικαστικών περιπετειών για ένα έργο που βρίσκονταν πολύ καιρό στον «αέρα», ανέφερε με συγκίνηση:

«Φίλες και φίλοι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τον δήμο μας, όχι γιατί θα υπογράψουμε το έγγραφο με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας που έκανε μια εξαιρετική δουλειά, αλλά επειδή ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ένα σύγχρονο και επιβλητικό έργο. Οφείλω να αναφέρω ότι το έργο δεν ξεκίνησε επί της θητείας μας αλλά από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ανακαλύψαμε, όμως, με τη βοήθεια της εργολαβικής εταιρείας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ παραλείψεις στον στατικό τομέα και κάναμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, καταφέρνοντας τελικά να μην απενταχθεί το έργο από τη χρηματοδότηση. Στα έργα που έχουμε προγραμματίσει θα φροντίσουμε να μην έχουμε δυσκολίες, ώστε να μην καθυστερούν και να μην κινδυνεύουν με απένταξη από τις χρηματοδοτήσεις.

📍Η φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε όμορφα, λειτουργικά έργα και χαρούμενους όλους εσάς. Σήμερα, βρίσκονται μαζί μας ο κ. Κοκκίνης, ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας που ανέλαβε το έργο, από τις γνωστότερες στη χώρα για δημόσια έργα, καθώς και ο κ. Καπερώνης, Πολιτικός Μηχανικός και εκπρόσωπος της εταιρείας. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να δηλώσω δημόσια την άριστη και άνευ δυσκολιών συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, ο οποίος βοήθησε και συνεχίζει να βοηθάει, και ο οποίος σήμερα εκπροσωπείται από τον Αντιπεριφερειάρχη και συμπατριώτη μας, κ. Κοροβέση. Ο ίδιος στη δήλωσή του ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο έργο, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Ζαχάρως, χρηματοδοτήθηκε περίπου με 1.000.000€ από το προγραμμα του ΕΣΠΑ της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΔΕ».

Στη συνέχεια, ο κ. Καπερώνης δήλωσε ότι «όπως όλα τα έργα, έτσι και αυτό, είχε τα προβλήματά του, τα οποία εντοπίστηκαν αμέσως με την έναρξη των εργασιών. Η αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από τους εργαζόμενους της τοπικής κοινωνίας, τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου και φυσικά με την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Αλεξανδρόπουλου, υπερνικήθηκαν και πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα έργο αντάξιο της περιοχής που θα την ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά, εκεί που πρέπει να είναι».

Αργότερα, ο Δήμαρχος κάλεσε και συνεχάρη δημόσια τον κ. Μιχόπουλο, προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι «ενώ πρόκειται για μια ολιγομελή υπηρεσία, ο κ. Μιχόπουλος συνεργάζεται άψογα μαζί μας για το καλό του δήμου μας».

Μετά την υπογραφή για την παράδοση-παραλαβή του Πολύκεντρου, ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του καταφυγίου 🐶 αδέσποτων ζώων. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «το καταφύγιο, προτεραιότητα και εθνική αλλά και του δήμου μας, θα περιλαμβάνει 48 θέσεις φιλοξενίας ζώων. Αναγνωρίζω την αγάπη όλων σας για τους σκύλους αλλά η έμπρακτη βοήθειά σας είναι απαραίτητη για να αποφύγουμε τα όποια προβλήματα με τα αδέσποτα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μετά την εξυγίανση, τη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων θα πρέπει, βάσει νόμου, να αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται όλα τα αδέσποτα σκυλιά στο καταφύγιο. Η κατανόηση και η στήριξή σε αυτό το ζήτημα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμη».

Related posts

Μια φιάλη ΑΙΜΑ, πόσες ζωές σώζει;

admin

Ζαχάρω: Τον έπιασαν με μισό κιλό χασίς μετά από καταδίωξη στην πόλη

admin

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

admin