ZACHARONEWS.GR
ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ:

Κοινοποίηση

Οι κ.κ. Αναστάσιος Κάπος και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, «συνελήφθησαν» μη ενημερωμένοι!

Ισχυρίζονται δημοσίως ότι «θα… ασχοληθούν σοβαρά» με τα μεγάλα ζητήματα του τόπου αλλά εκτίθενται ως μηδενιστές και μη ενημερωμένοι, όπως θα όφειλαν. Εφόσον φιλοδοξούν να διοικήσουν το Δήμο Ζαχάρως θα ήταν χρήσιμο να αξιοποιήσουν τα πεπραγμένα αλλά και το «Πενταετές Πρόγραμμα 2023-2028» της Δημοτικής Αρχής, που κυκλοφόρησε σε 5.000 αντίτυπα και τεκμηριώνεται με πραγματικά δεδομένα και αποφάσεις της Πολιτείας. Μια ανάγνωση θα τους βοηθούσε ν’ αποφύγουν λάθη και απόψεις που τους εκθέτουν. Τους ενημερώνουμε λοιπόν, ότι:

1. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ – ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΟΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΤΠΣ)

Πετύχαμε να ενταχθεί το σύνολο του Δήμου Ζαχάρως στην πρώτη ομάδα αναθέσεων «ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ)»: Αποφ. αρ. ΥΠΕΝ/Γρ.ΥΦΧΑΠ/121492/1903 (ΦΕΚ 6046 Β΄/20.12. 2021), με συνολικό

Προϋπολογισμό ΜΕΛΕΤΗΣ: 729.650,52€ (χωρίς Φ.Π.Α) και ανά Κατηγορία Μελέτης: 213.720,26€ για Χωροταξικές μελέτες, 213.720,26€ για Πολεοδομικές μελέτες, 46.295,55€ για Περιβαλλοντικές Μελέτες, 119.067,18€ για Γεωλ. Υδρογεωλογικές & Γεωφυσικές μελέτες & Έρευνες, 55.817,46€ για μελέτες Υδραυλικών έργων και 56.503,76€ για μελέτη τοπογραφίας/Τοπογραφική Αποτύπωση και 24.526,07€ για πρόσθετη καταβολή πριμ (4%).

2. ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ

Έχουμε ΑΙΤΗΘΕΙ την άμεση επανεξέταση της λανθασμένης οριοθέτησης του ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ σ΄ όλο το μήκος των ακτών του Δήμου. Σύμφωνα με τη «Γεωλογική μελέτη καθορισμού των οριογραμμών του Παλαιού Αιγιαλού της Π.Ε. Ηλείας & της Περιφέρειας Δυτ. Πελοποννήσου αρ. πρωτ. Δ.ΠΡΟΜ.Α.4009144

ΕΞ2014/25-11-2014 του ΕΚΒΑΑ/ΙΓΜΕ», που χρηματοδότησε το Υπ. Οικονομικών

3. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ οικιστικής περιοχής Αγίου Νικολάου Ζαχάρως

Οι κύριοι Κάπος και Μητρόπουλος θα έπρεπε να γνωρίζουν πως η οικιστική περιοχή του Αγίου Νικολάου ΕΧΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ με το Π.Δ. 03-09-1993 της Ζ.Ο.Ε. ν. Ηλείας. Οι οικισμός, μαζί με όλους τους παραλιακούς οικισμούς Νιοχώρι, Ταξιάρχες, Γιαννιτσοχώρι, Άγιος Νικόλαος Γιαννιτσοχωρίου, Πανόραμα Σχίνων θα πολεοδομηθεί στο πλαίσιο του ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΟΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. Μεγάλο εμπόδιο για την Πολεοδομική και την Χωροταξική Ανάπτυξη αποτελεί το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού, που σήμερα πνίγει κάθε δυνατότητα ανάδειξης των παραλιακών οικισμών σε πρότυπα οικιστικά και τουριστικά χωριά. ΩΣΤΟΣΟ οι κ.κ. Α. Κάπος και Κ. Μητρόπουλος αποφεύγουν να πάρουν θέση επ΄ αυτού του προβλήματος που είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ για το μέλλον του τόπου -ΛΕΣ και ΔΕΝ υπάρχει-

4. «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ»

Σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ Α.Ε., ΠΕΤΥΧΑΜΕ με την απόφαση 206/2022 του Εφετείου Πατρών την απεμπλοκή του «ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ» και της οικιστικής περιοχής του Αγίου Νικολάου από τις απαγορεύσεις του Π.Δ. του Κυπαρισσιακού. Ήταν νίκη μεγάλη γιατί άνοιξε ο δρόμος για την επαναλειτουργία του η οποία

εξαρτάται πλέον αποκλειστικά από την ΕΤΑΔ. Α.Ε.

5. ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ επίσης τους κ.κ. Κάπο και Μητρόπουλο για λεπτομερέστερη πληροφόρησή τους στο «Πενταετές Πρόγραμμα 2023-2028» του Δήμου και της παράταξής μας, για τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, τα έργα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται σ’ αυτό:

5.1 ΥΔΡΕΥΣΗ 16.281.232€

Εξασφάλιση καθαρού, πόσιμου νερού για ΟΛΟΥΣ.

5.2 ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ 5.513.534€

Ανάπτυξη πλήρους αποχετευτικού δικτύου επεξεργασίας λυμάτων, βελτίωση της τ.κ Ζαχάρως και κατασκευή νέων εγκαταστάσεων αποχέτευσης- επεξεργασίας λυμάτων Νέας Φιγαλείας και παραλιακών οικισμών.

5.3 ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 3.745.600€

Συνέχιση της βελτίωσης του οδικού δικτύου, αστικού και αγροτικού.

5.4 ΑΓΡΟΤΙΚΗ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 11.635.212€

Βελτίωση της πρόσβασης σε Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και Γεωργική γη των Τοπιών Κοινοτήτων.

5.5 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 1.100.000+16.000.000€

5.6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6.472.000€

Η προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού έχει δεχθεί καίριο πλήγμα με το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού. Συνεχίζουμε όλες τις ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση (Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και Πολιτικούς φορείς), προκειμένου να απαλλαγεί ο τόπος από αυτό το άδικο και μη νόμιμο Π.Δ. Ταυτόχρονα έχουν διαψευσθεί πλήρως όσοι υποστήριζαν πως το Π.Δ. έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Στα πέντε χρόνια της ισχύος του (2018-2023), δεν έχει επενδυθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ με επίκληση αυτού του περιβόητου και δήθεν αναπτυξιακού Π.Δ.!

Ο ΚΑΪΑΦΑΣ ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του τόπου μας και ολόκληρης της Ηλείας.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και η ΥΓΕΙΑ είναι δύο τομείς με διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο Καϊάφας μπορεί να αναδειχθεί σε ευρύτατης σημασίας κέντρο ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η υποβάθμιση του ΚΑΙΑΦΑ.

Το Κτήμα Ζαχάρως εκατόν σαράντα (140) στρέμματα και η παραλία του «Παρά θιν αλός» και του ΚΑΜΠΙΝΓΚ έχουν περάσει στο Υπερταμείο με την Απ. 234/24.04.2013 της ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Επιδιώκουμε, σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ Α.Ε. την άμεση αξιοποίησή τους. Στο πλαίσιο της «ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ» θα επιδιώξουμε την θεσμοθέτηση χρήσεων γης για την ΗΠΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ και ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ανάπτυξη της περιοχής μας. Επίσης έχει προτεραιότητα η ενισχύση της βελτίωσης υποδομών ορειβατικού, περιπατητικού &

φυσιολατρικού τουρισμού της περιοχής των βράχων Καϊάφα, την προώθηση δράσεων σκι Καϊάφα, την δημιουργία ποδηλατόδρομου κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αγ. Νικολάου Ζαχάρως έως και τ.κ. Ταξιαρχών- Γιαννιτσοχωρίου.

5.7 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (Μουσείο ‘ΠΡΑΣΙΝΩΝ’ εφαρμογών) 762.562€

Για τη νεολαία, σχολική και εξωσχολική, αλλά και για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με τις τέχνες γενικότερα, δημιουργούμε τους κατάλληλους χώρους, στο συγκρότημα των Αποθηκών της Α.Τ.Ε.

5.8 ΠΑΙΔΕΙΑ 719.102€. Η εύρυθμη και άρτια λειτουργία των σχολείων, όλων των βαθμίδων είναι δράση άμεσης προτεραιότητας και θεμελιακή ώθηση για την ανάπτυξη.

5.9 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 868.770€

Σε συνεργασία με τους Συλλόγους και τις μαθητικές κοινότητες προχωράμε στην αναγέννηση του αθλητικού πνεύματος και της αγωνιστικής άμιλλας στον τόπο μας. Μετά την κατασκευή και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου και την αναβάθμιση του Σταδίου, οι αθλητικές εκδηλώσεις έχουν αναβαθμιστεί παρέχοντας την δυνατότητα διεξαγωγής υπεροπτικών

διοργανώσεων, Παμπελοποννησιακών αγώνων, κλπ. Οι νέοι μας έχουν βγει από την απομόνωση δεκαετιών, αθλούνται νικούν και κοινωνικοποιούνται

5.10 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 3.111.030€

Το περιβάλλον, φυσικό και αστικό, αποτελεί το πρώτο και αναντικατάστατο αναπτυξιακό κεφάλαιό μας. Στο πλαίσιο της «Προστασίας, της Ανάδειξης και της Διαχείρισης» του χώρου έχει συγκροτηθεί μια διαδημοτική και διαπεριφερειακή συνεργασία, για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων.

5.11 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ 4.793.773€

(ΝΕΣΤΩΡΑΣ- ΑΙΠΥ- ΑΝΗΛΙΟ- ΛΕΠΡΕΟ – ΠΡΑΣΙΔΑΚΙ – ΜΟΦΚΙΤΣΑ – ΦΙΓΑΛΕΙΑ) Στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες που έχουν ήδη δημιουργήσει αξιόλογα μουσεία Λαϊκού Πολιτισμού (Καλίδονας, Λέπρεου, Νέας Φιγαλείας, Γιαννιτσοχωρίου, Ξηροχωρίου, κ.α.), όπου προβάλλεται η παραδοσιακή ζωή, η λαϊκή τέχνη, τα ήθη και έθιμα. Συνεργαζόμαστε με την αρχαιολογική Υπηρεσία Ολυμπίας.

5.12 ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ 1.677.093€ Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Υποβολή πρότασης στο ΕΑΠ της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του οικισμού της Νέας Φιγαλείας.

#ΚώσταςΑλεξανδρόπουλος

#ΝΕΔΑ

#KostasAlexandropoulos

#zacharo

#dimoszacharos

Related posts

Εκ μέρους του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

admin

Σύσκεψη για την Κυκλοφοριακή Αγωγή στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Ζαχάρως

admin

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ :Χρόνια πολλά σε όλους και όλες! 

admin