ZACHARONEWS.GR
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση για τα Τέμπη και ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα

Κοινοποίηση

Συνέντευξη στο MEGA και στην εκπομπή «Καλημέρα» με την Ελεονώρα Μελέτη, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαϊου είναι η σύγκριση μεταξύ κυβερνητικών θητειών και η επιλογή πρωθυπουργού.

O πρωθυπουργός μίλησε παράλληλα για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και για θέματα που αφορούν τη γυναίκα.

Μεταξυ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι:

«Κάθε προεκλογική περίοδος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη και τα διλήμματα θα διατυπώνονται με σαφήνεια. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Είμαστε σε μια συγκυρία που η κοινωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες από την εισαγόμενη ακρίβεια. Είναι το πρώτο που απασχολεί τους Έλληνες. Χρέος μας, αν ο κόσμος μας εμπιστευτεί πάλι, είναι να τους στηρίξουμε».

«Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό και γι’ αυτό δημιούργησε σύγχυση η θέση του ΠΑΣΟΚ για τον άγνωστο Χ» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι:

«Μου αρέσει να συγκρίνομαι με τον εαυτό μου, να βάζω τον πήχη ψηλά και να κάνω την αυτοκριτική μου.

Είχα την τιμή να είμαι 4 χρόνια πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας ήταν κι εκείνος τέσσερα χρόνια πριν από εμένα. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και συγκρίνουν τι πετύχαμε εμείς και τι ο κ. Τσίπρας».

«Θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα που ηγούμαι να είναι θετική ψήφος. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι παρότι αντιμετωπίσαμε αρκετές κρίσεις, στις βασικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις ήμασταν συνεπείς. Προσελκύσαμε επενδύσεις, δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, θωρακίσαμε τα σύνορά μας. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθη».

about:blank

«Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού 25 ετών» είπε απαντώντας σε ερώτηση για την συνέντευξη που έδωσε στην youtuber Νεφέλη Μεγκ.

«Πολλές φορές οι ερωτήσεις τους είναι ωμές και δεν συμβιβάζονται εύκολα με την απάντηση που θα τους δώσω. Σε αυτή την ηλικία είναι η κόρη μου. Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό ενδιαφέρον για τα κοινά. Τα ακούω. Πολλές φορές έρχονται με ιδέες που δεν έχω σκεφτεί. Η μικρή μου κόρη μου είπε π.χ. ότι άλλες χώρες κάνουν πράγματα για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Εδώ οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο κόστος που οι άνδρες δεν το έχουν. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Ήταν ιδέα της κόρης μου» είπε.

«Έχω απαγορεύσει στα μέλη του υπουργικού να έχουν TikTok στα κινητά τους»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα social media λέγοντας ότι:

«Το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω… Εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι βλεπουν και γίνονται αποδέκτες του μηνύματος μέσω του TikTok».

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός. «Ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Υπάρχει ένα ερώτημα νομίζω στο μυαλό όλων. Πώς έγινε και τι θα κάνεις μου λένε τα παιδιά μου, ώστε να μην ξαναγίνει» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει:

«Αισθάνθηκα και μεγάλη πίεση, ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Οι πιο πολλές κρίσεις που διαχειριστήκαμε ήταν εισαγόμενες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήταν κρίσεις που το κράτος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Με ακούμπησε η ιστορία του συνοριοφύλακα στον Έβρο. Το ίδιο κράτος που κατηγορούμε οργάνωσε την εκστρατεία του εμβολιασμού. Το ίδιο κράτος είναι αυτό που μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις κράτησε τη χώρα ασφαλή». Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και το κράτος με ωχαδερφισμό, αδιαφορία, το είδαμε στον ΟΣΕ. Είμαι περισσότερο αποφασισμένος να συγκρουστώ. Κάναμε για πρώτη φορά πανελλαδικό διαγωνισμό για το ΑΣΕΠ και θα έχουμε λίστα επιτυχόντων. Για πρώτη φορά κάνουμε πραγματική αξιολόγηση. Εγγυώμαι ότι αυτά μπορώ να τα κάνω πράξη».

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related posts

Τράπεζα Πειραιώς: Διαχείριση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1 δισ. ευρώ

admin

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρτέμιδας

admin

Συγχαρητήρια στον Σύλλογο Ζαχαραίων Ολυμπίας

admin