ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ορκίστηκε χθες ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Μητρόπουλος

Κοινοποίηση

Στο σύντομο λόγο του, ο νέος δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ενωτικός καλώντας το σύνολο των αιρετών και των πολιτών, να εργαστούν από κοινού για την επίλυση των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος.

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας ο Κ. Μητρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Είναι μια παρουσία που μας δίνει δύναμη. Δίνει δύναμη στη νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη δική σας εντολή.

Μια εντολή που εκφράστηκε με τρόπο ξεκάθαρο στις εκλογές. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι ορκίστηκαν σήμερα. Ο Δήμος μας είναι πολύ μικρός για να έχει την πολυτέλεια να διολισθήσει σε πρακτικές τοξικότητας και τυφλής σύγκρουσης. Όσα έχω πει για συνεργασία και συναίνεση τα εννοώ απόλυτα. Και θα τα κάνω πράξη. Είναι συνειδητή η επιλογή μου για συνεργασία και  ενότητα. Διότι κανείς δεν μπορεί μόνος του. Αυτή είναι η εντολή που πήρα από τους πολίτες. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος.

Δεν βλέπω την αντιπολίτευση αλλά και όσους εξελέγησαν με άλλες παρατάξεις ως εχθρούς ή αντιπάλους. Αντίθετα, πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα μεγάλα και τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας. Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής είναι μόνο η αρχή για το Δήμο Ζαχάρως.

Είναι μια Νέα Αρχή, με αισιοδοξία, ελπίδες αλλά και πίστη στις δυνάμεις μας.

Θέλω να συγχαρώ ξανά όλους όσοι ορκίστηκαν σήμερα, να τους ευχηθώ καλή δύναμη και μια αποδοτική και παραγωγική θητεία. Η προσπάθειά μας είναι κοινή.

Το λέω, το πιστεύω, το εννοώ απόλυτα και θα το σηματοδοτήσω με έργα και πράξεις.

Οι πολίτες μάς έδωσαν μια ισχυρή και καθαρή εντολή. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που θέσαμε στην κρίση τους και οι ίδιοι ενέκριναν. Αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ ούτε εγώ αλλά ούτε και οι συνεργάτες μου.

Νέα Αρχή σημαίνει ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας του Δήμου.

Ο Δήμος μας θα κινηθεί πλέον με άλλες ταχύτητες.

Θα βάζει στόχους, που θα υλοποιούνται. Θα υπάρχει αξιολόγηση, παρακολούθηση, επικαιροποίηση όλων των δράσεων. Συλλογική και δημοκρατική λειτουργία.

Στόχος μας είναι οι πολίτες να βλέπουν άμεσα τη διαφορά στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμος θα μπει μπροστά στην προσπάθεια για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους αγρότες.

Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, το δικαίωμα στην ανάπτυξη των δημοτικών ενοτήτων και των κοινοτήτων που θα έχουν το δικό τους αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό αλλά και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Μίλησα πριν για συνεργασία.

Η συνεργασία εκφράζεται με το σεβασμό σε όλες τις παρατάξεις και θα πραγματωθεί με το νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Έναν κανονισμό δημοκρατικό, σύγχρονο, ο οποίος θα εγγυάται τη δημοκρατική λειτουργία, την ισονομία, την ισηγορία και τα δικαιώματα όλων των παρατάξεων.

Γιατί η συνεννόηση επιτυγχάνεται μέσα από το διάλογο.

Έχω διακηρύξει και θα πράξω άμεσα, τη συνάντησή μου με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, προς εύρεση κοινού τόπου σε ζητήματα όπως, η κατάργηση των ΔΕΥΑ, η επιβάρυνση των Δήμων με το νέο τέλος υγειονομικής ταφής και το νέο οργανόγραμμα του Δήμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η άμεση συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου του προϋπολογισμού του Δήμου, στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.

Για να ελέγχουν όλοι κατά πόσο υλοποιείται ο προϋπολογισμός, το πού διατίθεται και το τελευταίο ευρώ αλλά και το πώς ο Δήμος διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την ενότητα και τη συνεργασία.

Σκοπός μου είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο πρότυπο συμπεριφοράς και λειτουργίας στο Δήμο. Να αφήσουμε πίσω τις πρακτικές άγονων αντιπαραθέσεων, τις πρακτικές της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση, τις πρακτικές αλαζονείας της δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά ανήκουν στο χθες.  Ας τα αφήσουμε λοιπόν στο παρελθόν και ας προχωρήσουμε μαζί στο αύριο. Σήμερα, ως νέος Δήμαρχος, δίνω τον όρκο που προβλέπεται.

Κάθε μέρα, θα δίνω την καρδιά και την ψυχή μου για όλους εσάς, για όλους τους πολίτες της Ζαχάρως, της Φιγαλείας και των χωριών μας.

Κάθε μέρα θα κερδίζουμε μικρές μάχες. Με σκληρή δουλειά και αδιάκοπη προσπάθεια.

Η σκληρή δουλειά και η διαρκής προσπάθεια είναι τα μόνα εχέγγυα που διαθέτω.

Η δουλειά ξεκινά άμεσα. Για να δικαιώσουμε τις ελπίδες και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για να γίνει η νέα αρχή, πράξη και έργο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Καλή αρχή σε όλους! -Καλή χρονιά!».

Οι παρουσίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Ηλείας, Στάθης Καννης – Πύργος, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος – Ήλιδας, Γιάννης Λέντζας- Ανδραβίδας Κυλλήνης, Σάκης Μπαλιούκος- Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Αλέξης Καστρινός – Πηνειού και  Άρης Παναγιωτόπουλος-Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος, ο νεοεκλεγέντας επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΔΕ Σπύρος Σκιαδαρέσης και οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Παναγούλιας και Κώστας Διαμαντόπουλος, κ.α.

WWW.ILIA.NEWS

Related posts

ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ TAE KWON DO ΓΙΑ ΜΠΗΝΙΩΡΗ & ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΕΡΟΣΤΑΘΟ

admin

Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρίνας

admin

Στην τελική ευθεία το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ζαχάρω

admin