ZACHARONEWS.GR
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τη διαδικασία πληρωμής των αγροτικών επιδοτήσεων

Κοινοποίηση

«Η ακαρπία της ελιάς, η καθημερινή ακρίβεια, η ολέθρια φετινή πληρωμή των Επιδοτήσεων, έχει φέρει την οργή και την αγανάκτηση στον Αγροτικό και όχι μόνο κόσμο της Κρήτης» ισχυρίζεται σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, η οποία και κάνει λόγο για ένα «έγκλημα σε βάρος των αγροτών της Κρήτης».

«Αυτό που έγινε φέτος με την πληρωμή των επιδοτήσεων δεν έχει ξαναγίνει ποτέ» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση όπου και μεταξύ άλλων προστίθεται:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη χρονιά πληρωμών από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της χώρας!

Είναι η χρονιά που πληρώθηκε το μικρότερο ποσό Άμεσης Ενίσχυσης, στον μικρότερο αριθμό παραγωγών με τον μεγαλύτερο αριθμό λαθών και παραλείψεων. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του δήθεν επιτελικού Κράτους των δήθεν αρίστων σε όλο της το μεγαλείο.

Ας σταματήσει το Υπουργείο και τα φερέφωνα του στον Νομό να προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεγελάσουν τους παραγωγούς για την σημερινή κατάντια!

Ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά ότι και την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο (2014-2020), και για αυτή την Προγραμματική Περίοδο (2021-2027) το Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ που κατέθεσε η χώρα μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, σχεδιάστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην 1η περίπτωση και από την Κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη στην 2η περίπτωση. Ας μη προσπαθούν να ρίχνουν τις ευθύνες οπουδήποτε εκτός από τους ίδιους και την πολιτική τους και πολύ περισσότερο στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας σταματήσουν οι ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού αφορούν συγκοινωνούντα δοχεία.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά είναι εποπτευόμενος Οργανισμός από τον εκάστοτε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που ορίζει την Διοίκηση, εποπτεύει και καθοδηγεί την πορεία του Οργανισμού».

Σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους έφθασε η κατάσταση στο απροχώρητο, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ κωδικοποιεί μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων οι εξής:

-Οι λανθασμένες επιλογές και ανεπάρκειες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, που υπέβαλε η χώρα μας στην ΕΕ.

-Η έλλειψη ουσιαστικής προετοιμασίας του ΥπΑΑΤ και βέβαια του ΟΠΕΚΕΠΕ στη συνέχεια, για την υλοποίηση της νέας ΚΑΠ 2023-2027, οι καθυστερήσεις στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων και η έλλειψη σε τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

-Η απαξίωση του Οργανισμού, η διαρροή του προσωπικού προς άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, οι καρατομήσεις των «ανεπιθύμητων» στελεχών με θέσεις ευθύνης, οι συχνές αλλαγές των Διοικήσεων τα τελευταία χρόνια (4 πρόεδροι σε 4,5 χρόνια).

– Οι κακές επιλογές Διοικήσεων, οι διαρκείς ματαιώσεις διαγωνισμών και οι «επιλεκτικές» απευθείας αναθέσεις για τις λειτουργίες των πληροφοριακών συστημάτων.

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις τώρα.

Related posts

Ηλεία: Έντονη η αστάθεια το μεσημέρι – Θα επηρεάσει όλο το νομό

admin

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2024 ΒΙΝΤΕΟ

DIGITAL CITIES IKE

Συνεδρίαση ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

admin