ZACHARONEWS.GR
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ανδρίτσαινα: 22χρονος ντίλερ κοκαΐνης στα χέρια της Αστυνομίας – Δύο μήνες τον παρακολουθούσαν

Κοινοποίηση

Την ώρα που η διακίνηση κοκαΐνης στην Ηλεία, σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, το χθεσινό χτύπημα της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πέρα από σημαντική επιτυχία των Αρχών, αποτελεί μια όαση στα όσα συμβαίνουν. Το γεγονός ότι ένας 22χρονος – γόνος ευκατάστατης οικογένειας όπως λένε οι γνώστες – συνελήφθη με 575 γραμμάρια κοκαΐνης ερχόμενος από την Αθήνα, αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού, για το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι αναζητούν τους δρόμους του εύκολου χρήματος και το πόσο αυτή η λογική έχει παρεισφρήσει και στην τοπική κοινωνία της Ηλείας.

Άλλωστε σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η ποσότητα αυτή που εντοπίστηκε στην κατοχή του 22χρονου, θα προσέφερε περιουσιακό όφελος ύψους 75.000 ευρώ. Και αυτό μόνο από ένα φορτίο. Αν υπολογίσουμε ότι ο 22χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κάθε 3-4 ημέρες μετέβαινε στην Αθήνα – προφανώς για τον ίδιο λόγο – οι ποσότητες και τα οφέλη πιθανότατα ήταν πολύ μεγάλα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθούσαν μετά από πληροφορίες που είχαν, τον 22χρονο από χωριό της ευρύτερης περιοχής της Ανδρίτσαινας, το τελευταίο δίμηνο. Οι αστυνομικοί είχαν μεταβεί κάποιες φορές και στην Αθήνα στο πλαίσιο της παρακολούθησης, αλλά κυρίως είχαν επικεντρωθεί και στην καταγραφή των κινήσεων του επί ηλειακού εδάφους. Σε παραλιακές περιοχές, σε απόμερα σημεία, όπου προσπαθούσαν να μην γίνουν αντιληπτοί και να μην κινήσουν υποψίες. Μάλιστα είχαν καταγράψει πως πολλές φορές ο 22χρονος πήγαινε στην Αθήνα και επέστρεφε στο χωριό του αυθημερόν.

Από την άλλη επειδή ο 22χρονος ακολουθούσε πάντα τη διαδρομή προς την Αθήνα μέσω Τριπόλεως, οι αστυνομικοί είχαν στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων όπου επιβεβαίωσαν την συχνότητα με την οποία ταξίδευε ο 22χρονος για την πρωτεύουσα. Γνώριζαν ότι σχεδόν πάντα επιστρέφοντας θα πήγαινε είτε στο σπίτι του είτε στην επιχείρηση του πατέρα του και έτσι τη Δευτέρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, περίμεναν – από τη στιγμή που έφυγε ο νεαρός για Αθήνα – την ώρα της επιστροφής. Και το βράδυ της Δευτέρας τον συνέλαβαν με την κοκαΐνη κοντά στην επιχείρηση του πατέρα του.

Στον έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν 575 γραμμάρια κοκαΐνης και 8,3 γραμμάρια κάνναβης στο αυτοκίνητο, το οποίο και κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Στο σπίτι του 22χρονου που συνεχίστηκε η έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν 1,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1 μεταλλικό ψαλίδι, με ίχνη κοκαΐνης και πλήθος τμημάτων από νάιλον σακούλες, που χρησιμοποιούσε για την συσκευασία της κοκαΐνης. Συγκεκριμένα η ποσότητα της κοκαΐνης οι ζυγαριές ακριβείας βρέθηκαν σε ένα πλαστικό δοχείο το οποίο είχε ρύζι μέσα για να τραβάει την όποια υγρασία, η οποία θα μπορούσε να “πέτρωσε” την κοκαΐνη.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως ο 22χρονος διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης σε χρήστες και διακινητές μικρότερων ποσοτήτων, στις περιοχές του Πύργου, της Ζαχάρως και των Κρεστένων.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και την ερχόμενη Παρασκευή θα περάσει το κατώφλι της Ανακρίτριας Πύργου για να απολογηθεί.

Related posts

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Στόχος μας η ισότιμη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών»

admin

Όλοι μαζί πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς

admin

Ένα εξαιρετικό έργο του Δ. Κεχαΐδη

admin