ZACHARONEWS.GR
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ. Ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ηλείας

Κοινοποίηση

-Τι συζήτησε ο Ηλείος κοινοβουλευτικός με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά και τον Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού Ε. Μπακογιάννη

Στον χάρτη της εξέλιξης και της ανάπτυξης εισέρχεται ο Νομός Ηλείας, μετά την ανάδειξη αναδόχου για την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου το οποίο θα αλλάξει καθοριστικά το παραλιακό μέτωπο του Νομού και θα απεγκλωβίσει τον τόπο από αγκυλώσεις και δεσμεύσεις που είχαν επιβάλλει οι Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και αποτελούσαν τροχοπέδη επί σειρά ετών.

Την θετική αυτή εξέλιξη αλλά και τις προοπτικές που διαμορφώνονται πλέον για την Ηλεία, συζήτησε διεξοδικά ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά όσο και με τον Ηλείο Γενικό

Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν σε συνέχεια της διαρκούς και μακράς συνεργασίας που είχαν για το θέμα αυτό την τελευταία διετία, από τη στιγμή που ο κ. Νικολακόπουλος είχε θέσει το θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε λάβει την συναίνεσή του να προχωρήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, συγκαταλέγοντας την Ηλεία σε έναν από τους δέκα πρώτους νομούς της χώρας που προκρίθηκαν για την εφαρμογή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»

Και πλέον αυτός ο σχεδιασμός προχωρά με ταχείς ρυθμούς, καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και αφού παρήλθε και το χρονικό διάστημα της κατάθεσης προσφυγών, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου η εταιρεία “Ροϊκός” και επίκειται η έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπογραφεί και να οριστικοποιηθεί και προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. Μετά και την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου, ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης που θα έχει ως αντικείμενο τον χωροταξικό σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας.

“Είναι μία εξέλιξη που μας ικανοποιεί απόλυτα, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήταν κάτι που το διεκδικήσαμε για την Ηλεία και επιτύχαμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που βάζει το νομό μας σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Η μελέτη που θα εκπονηθεί αποτελεί ουσιαστικά ένα από

τα μεγαλύτερα προγράμματα πολεοδομικού σχεδιασμού για τον τόπο αλλά και για ολόκληρη την χώρα και εκτός από την προοπτική που δίνεται σε αναπτυξιακό επίπεδο, θα δώσει και οριστικές λύσεις σε μεγάλα προβλήματα που ήταν σε εκκρεμότητα επί σειρά ετών” σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η μελέτη θα γνωστοποιηθεί πολύ σύντομα, καθώς προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση στο νομό με την συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων, σε συνεργασία με το ΕΒΕ.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα συνδυάζει την παρουσία των δύο μεγάλων λιμανιών μας, Κυλλήνης και Κατακόλου, στην κατεύθυνση της τουριστικής εξέλιξης, με την αξιοποίηση πολλών περιοχών του νομού που μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες και θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλες επενδύσεις σε όλους τους τομείς, συμβάλλοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο νομός, αποτελεί μία ακόμη παράμετρο του σχεδιασμού, ώστε το παραλιακό μέτωπο να γίνει ελκυστικό, τεχνοκρατικά οργανωμένο, επενδυτικά πρωτοποριακό και να αποτελέσει «κομβικό» μέσο εξέλιξης του Νομού μας.

Πέραν αυτού όμως, στο σχεδιασμό εντάσσεται και η παράλληλη ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, ένα από τα επίσης μεγάλα πλεονεκτήματα της Ηλείας που δεν είναι άλλο από την εύφορη γη της και

τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και την έχουν κάνει γνωστή ανά τον κόσμο.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΥΣ

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα ‘συμπληρωθεί’ από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια τα οποία αφορούν και τους επτά δήμους της Ηλείας με την διαγωνιστική διαδικασία να είναι σε ήδη εξέλιξη για τους πρώτους δήμους. Στόχος η ισόρροπη και ουσιαστική ανάπτυξη, μέσα από κανόνες και σχεδιασμό που θα δώσουν λύσεις και θα συμβάλλουν στην ανάδειξη εκείνων των στοιχείων που αποτελούν πλεονέκτημα για κάθε δήμο ξεχωριστά, σε συνάρτηση όμως με τον γενικότερο σχεδιασμό για τον νομό μας.

Related posts

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Ιανουαρίου

admin

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ αυτή τη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Π.Ι Νέας Φιγαλείας

admin

εγκαίνια ανακαίνισης του παλιού εμπορικού καταστήματος του Δημητρίου Μπέσκου στη Νέα Φιγαλεία

admin