ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑΥΓΕΙΑ

Δήμος Ζαχάρως: Ενημέρωση για τον Καρκίνο του μαστού στη Νέα Φιγαλεία

Κοινοποίηση

Δήμος Ζαχάρως: Ενημέρωση για τον Καρκίνο του μαστού στη Νέα Φιγαλεία

Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως και την συμβολή του Κέντρου Κοινότητας, στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, εκδήλωση –ενημέρωση, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος Ιατρός Χειρουργός, Διευθυντή της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού «Ερρίκος Ντυνάν» HC, Δρ. Ιωάννης Φλέσσας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Νέα Φιγαλεία του Δήμου Ζαχάρως.

Μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Φλέσσας παρουσίασε τα νέα δεδομένα σχετικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τονίζοντας α) τη διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο με την ευρεία εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου και β) στην πρόοδο στη συστηματική θεραπεία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Τερζής, Γιώργος Τριγάζης, Θοδωρής Λώλος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ & Αντιδήμαρχος Φιγαλείας Νίκος Κουτσόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρίνα Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από την Φιγαλεία και την ευρύτερη περιοχή.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, τόνισε : «Ο καρκίνος αποτελεί τη μάστιγα του αιώνα που διανύουμε. Αποτελεί έναν ακήρυχτο «πόλεμο». Έναν «πόλεμο»  που δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στην ηλικία, ούτε στον ανθρώπινο πόνο. Σήμερα συζητάμε και ενημερωνόμαστε για τον καρκίνο του μαστού που δοκιμάζει την ψυχή και το σώμα των γυναικών. Οι νέες ανακαλύψεις της ιατρικής επιστήμης, και η πλήρης ενημέρωση πλέον αποτελούν ένα μεγάλο όπλο. Ένα όπλο που σταδιακά που θα νικήσει ο άνθρωπος. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Μαστού «Ερρίκος Ντυνάν» HC Δρ. Ιωάννη Φλέσσα, για την ανταπόκριση του, και την ενημέρωση που μας παρείχε στο τόσο σημαντικό αυτό θέμα, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας  Νέας Φιγαλείας για την πρωτοβουλία αυτή. Τέλος θέλω να δώσω ένα μήνυμα ελπίδας, σε όλους αυτούς, που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους. Ο άνθρωπος με ελπίδα είναι ανίκητος».

Related posts

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ 2024.

admin

Στο πλευρό του Δημάρχου Ζαχάρως Κ. Αλεξανδρόπουλου η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρυσοχωρίου Ε. Καραθανάση

admin

Πύργος: Οι πρώτες γυναίκες με παιδιά έφτασαν στη Δομή της Φιλοθέης

admin