ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Πύργος: Οι πρώτες γυναίκες με παιδιά έφτασαν στη Δομή της Φιλοθέης

Κοινοποίηση

Τα πρώτα άτομα που θα φιλοξενηθούν στην δομή της Φιλοθέης του ΚΥΤ Πύργου, μονογονεϊκές οικογένειες προσφύγων, έφτασαν χθες και προχθές. Έτσι επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του ilialive.gr την περασμένη εβδομάδα, πως αμέσως μετά τις εκλογές – με πιθανότερη ημερομηνία άφιξής τους την 25η Μαΐου – θα ξεκινήσει η εγκατάσταση προσφύγων, στη δομή με τη νέα μορφή λειτουργίας της.

Εμείς είχαμε αναφέρει πως ο αριθμός φιλοξενουμένων θα είναι 300 άτομα, ωστόσο με απάντηση της η διοίκηση της Δομής διέψευσε αυτό το νούμερο λέγοντας πως η δυναμικότητα της δομής είναι μικρότερη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για τη δυναμικότητα 200 ατόμων. Χθες και προχθές έφτασαν 25 και 14 άτομα, κυρίως νεαρές γυναίκες από τη Σομαλία με παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, αρκετά εξ αυτών έως και ενός έτους.

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Δομή Πύργου θα επαναλειτουργήσει σύντομα φιλοξενώντας αιτούντες άσυλο (μονογονεϊκές οικογένειες και ευάλωτες γυναίκες). Ο αριθμός των 300 φιλοξενούμενων είναι ανακριβής και τον διαψεύδω καθόσον ξεπερνά κατά πολύ την προβλεπόμενη δυναμικότητα της δομής.

Την παρούσα χρονική στιγμή φιλοξενούνται από την ΥΠΥΤ 8.500 αιτούντες άσυλο σε σύνολο 40.000 θέσεων φιλοξενίας, ήτοι η πληρότητα των δομών είναι κάτω από 25%” ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Χρήστος Τσιαχρής, διοικητής της Ελεγχόμενης Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Πύργου, της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, της Διεύθυνση Δομών Νοτίου Ελλάδος.

Η ενεργοποίηση της δομής του Πύργου και η μεταφορά προφύγων εδώ, ήταν δεδομένη από τη στιγμή που το προηγούμενο διάστημα έγινε πρόσληψη περίπου 85 ατόμων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανή και η προσθήκη ακόμα είκοσι το επόμενο διάστημα εφόσον οι απαιτήσεις στη λειτουργία της δομής είναι τέτοιες που το επιβάλουν.

Related posts

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Ηλείας

admin

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. θα προβληθεί στο θεατράκι (έμπροσθεν του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως) η ταινία «Όσκαρ και Λίλι», του Arash T. Riahi

admin

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ

admin