ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο της Πυροσβεστικής στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας

Κοινοποίηση

Στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας Ολυμπίας, στη Νότια Ηλεία βρέθηκαν πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων μετά από πρόσκληση και επιθυμία της σχολικής κοινότητας για την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα τη πυρασφάλεια και τη πρόληψη σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού κ.α

Στη σχολική μονάδα το παρών έδωσαν ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Π.Κ Κρεστένων Ανθυποπυραγός Κώστας Δρακόπουλος και ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Άρης Μανιάτης. Το σεμινάριο περιλάμβανε επίδειξη χρήσης του πυροσβεστικού εξοπλισμού του κτηρίου όπως πυροσβεστήρες ή και πυρίμαχες κουβέρτες στους δασκάλους και το βοηθητικό προσωπικό της σχολικής μονάδας.

Ενημέρωση για τους κινδύνους από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και την προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς, ενημέρωση για δασικές και αστικές πυρκαγιές καθώς και χρήση και λειτουργία του εξοπλισμού ενός πυροσβέστη. Τέλος, παρουσιάστηκαν βίντεο με δράσεις του πυροσβεστικού σώματος στο Νομό Ηλείας φέρνοντας εντυπωσιασμό και χαμόγελα στους μικρούς μαθητές.

Ilia.news

Related posts

Ο Χρήστος Πλιάγκος νέος Πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Ζαχάρως

admin

ΚΑΔΙΔΟΝΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

admin

Δεν επέζησε το θηλυκό boxer που βρέθηκε σε κακή κατάσταση στην παραλία της Ζαχάρως

admin