ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

«Ζεσταίνεται» το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας

Κοινοποίηση

Η επανεκκίνηση και επί της ουσίας η είσοδος σε τροχιά υλοποίησης του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία είναι το αντικείμενο της νέας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου και στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν απερχόμενοι αλλά και νεοεκλεγείς δήμαρχοι των επτά δήμων της Ηλείας.

Σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τη διαΝΕΟσις για την εφαρμογή της μελέτης, βασικός στόχος από εδώ και πέρα είναι η προώθηση των αναγκαίων ενεργειών που έχουν ήδη συζητηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις και μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν και θέματα όπως ενημέρωση επί του περιεχομένου της μελέτης και συντονισμός ενεργειών των Δημάρχων της Π.Ε. Ηλείας για την προτεραιοποίηση και την προώθηση θεμάτων και προτάσεων της έρευνας.

Αυτό που αναμένεται επιπλέον να τεθεί επί τάπητος, είναι η δημιουργία ενός Αναπτυξιακού Οργανισμού που θα περιλαμβάνει και τον Οργανισμό Προώθησης και Διαχείρισης Προορισμού, ώστε εκτός από τα έργα υποδομής και ανάπτυξης ο Νομός Ηλείας να έχει την τουριστική προβολή που του αρμόζει και γι’ αυτό χρειάζεται η συγκατάθεση τόσο των απερχόμενων δημάρχων που θα βρίσκονται στο αξίωμα μέχρι την 1η Γενάρη όσο και φυσικά αυτών που θα αναλάβουν για την επόμενη πενταετία.

Ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις, Διονύσης Νικολάου, τόσο μέσω της εφ. «Πατρίς» που έχει αναδείξει το θέμα με διαδοχικά ρεπορτάζ όσο και από το βήμα του Olympia Forum τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναλύοντας την μελέτη, δήλωσε αισιόδοξος για το πλάνο αυτό, καθώς έχει τα στοιχεία εκείνα που του επιτρέπουν και να εφαρμοστεί αλλά και να αποδώσει αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, είχε επισημάνει τη δυσκολία αυτού του εγχειρήματος, και εξήρε τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και τον καθηγητή Γιώργο Πετράκο, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχει αποδώσει τα μέγιστα. Ενώ, όπως είπε χωρίς την κοινωνική αποδοχή δεν θα μπορούσε να υπάρξει αποτέλεσμα, και γι αυτό δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με την υποστήριξη της κοινωνίας της Ηλείας στο πλάνο της ανασυγκρότησης.

Επίσης, σημείωσε πως πολύ σημαντικές είναι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους δήμους και τους βουλευτές της Ηλείας. Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της μελέτης είπε πως προβλέπεται η δημιουργία ενός τοπικού συμβουλίου των δημάρχων το οποίο θα συνεργάζεται με το Επιμελητήριο του νομού, αλλά και με τοπικούς παράγοντες, και ότι την επόμενη δεκαετία αναμένεται μια εισροή πόρων που φτάνει τα 100 δισ. από όλες τις πηγές χρηματοδότησης.

Related posts

Βραδιά προς τιμήν των κατοίκων της Βουπρασίας διοργάνωσε στη Βάρδα ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος

admin

Εκδήλωση “μια ημέρα… ένα σύμβολο” για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Δήμο Ζαχάρως.

Ποιοι άνθρωποι είναι «μαγνήτες» για τα κουνούπια: Το μυστικό για να τα κρατήσετε μακριά

admin