ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ζωή στους Υγροβιότοπους»/”Wetland Life”: Συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ζαχάρως

Κοινοποίηση

Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα όπως η Εύρεση αντικείμενου των επιμορφωτικών σεμιναρίων & την ανάπτυξη της περιοχής που αφορούν τους υγροβιότοπους του Νομού.

Ακόμα μια συνάντηση, με τα μέλη του άτυπου τοπικού δικτύου, διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ολυμπίας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ζαχάρως. 

Στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα όπως η Εύρεση αντικείμενου των επιμορφωτικών σεμιναρίων & την ανάπτυξη της περιοχής που αφορούν τους υγροβιότοπους του Νομού.

Οι δράσεις γίνονται στο  πλαίσιο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο «Ζωή στους Υγροβιότοπους»/”Wetland Life”, της Πράξης «Ζωή στους Υγροβιότοπους» του Ε.Π. «Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020». Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή των προστατευόμενων περιοχών του Νομού Ηλείας, από τη συνθήκη Ramsar και το Δίκτυο Natura 2000..

Η αξιολόγηση των δεδομένων της κάθε περιοχής που καταγράφει μέσω των συναντήσεων, το άτυπο τοπικό δίκτυο που έχει δημιουργηθεί, είναι να καθορισθούν οι κοινοί στόχοι, οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και επίσης να διαμορφωθούν προτάσεις, που άπτονται της ενίσχυσης, ανάδειξης και αξιοποίησης των Υγροβιότοπων. Βασικός σκοπός είναι η συνεργασία των επιχειρήσεων και φορέων, που δύναται να αναδείξουν, ενισχύσουν και αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των υγροβιοτόπων και της ευρύτερης περιοχής αναφοράς τους.

Related posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

admin

Καιρός αύριο: Η εβδομάδα αρχίζει με άνοδο της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

admin

Γηπέδο Νέας Φιγαλείας

admin