ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ν. Κοροβέσης: “Μαγικές στιγμές στη Ζαχάρως από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού”

Κοινοποίηση

Εντυπωσιακή η συναυλία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ με μια από τις πιο ιστορικές μπάντες της χώρας

Την υπέροχη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια μοναδική συναυλία που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος Φλόγα Πολιτισμού 2023 σε συνεργασία με την ΕΑΑΝ, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως.

Η πλατεία και τα μαγαζιά γέμισαν κόσμο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας που καταχειροκρότησαν την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που αποτελείται από πολύ σπουδαίους μουσικούς. Το πρόγραμμα διηύθυνε και επιμελήθηκε ο Πλωτάρχης Αντώνης Καραγουδάκης , τμηματάρχης και αρχιμουσικός της μπάντας, με ένα ρεπερτόριο που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Στη συναυλία της Ζαχάρως παρουσίασαν μουσικά κομμάτια από καταξιωμένους έλληνες συνθέτες με την συνοδεία των ναυτών τενόρων Ανδρέα Καραούλη και Μανώλη Κοκκώνη, συμπράττοντας με την τραγουδίστρια Μαρίζα Σακελαρίου.

Την Μπάντα προλόγισε ο συνεργάτης του τομέα Πολιτισμού και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ν. Κοροβέση, κ. Ανδρόνικος Αντωνίου που αναφέρθηκε αρχικά στο φιλόδοξο πρόγραμμα Φλόγα Πολιτισμού που θα φωτίσει το φετινός καλοκαίρι την Ηλεία αλλά και την υπόλοιπη Περιφέρεια, τονίζοντας ότι στην περιοχή της Ζαχάρως έπονται δύο ακόμα εκδηλώσεις, στις 30 Ιουλίου στην μικρή πλατεία του Κακοβάτου υποδέχεται τους Gadjo Dilo και στις 11 Αυγούστου στην πλατεία Ζαχάρως τον αγαπημένο σε όλους μας Χρήστο Θηβαίο. Σε ότι αφορά την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τόνισε ότι έχει μια μακρά ιστορία, η παρουσία της ξεκινά από το 1879, μια μπάντα με μουσικές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο όπως στην Μάλτα, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελβετία, την Ρωσία, την Αίγυπτο, την Γαλλία αλλά και με εμφανίσεις στον ελληνικό κινηματογράφου που είναι βέβαιο ότι όλοι μας τις θυμόμαστε.

Στην συνέχεια ο κ. Νίκος Κοροβέσης καλοσώρισε τον αρχιμουσικό, τους μουσικούς και τραγουδιστές της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού τονίζοντας ότι η εμφάνισή της στη Ζαχάρω, αποτελεί τιμή για την πόλη. “Νοιώθω πραγματικά συγκινημένος, πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη Ζαχάρω, μια μπάντα αυτού του βεληνεκούς που έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα φεστιβάλ, να βρίσκεται απόψε κοντά μας σε τούτον τον μικρό αλλά σπουδαίο τόπο για να απολαύσουμε υπέροχες μελωδίες. Γι αυτήν την συναυλία ενώσαμε δυνάμεις με το παράρτημα Ηλείας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού και τον πρόεδρό της κ. Ζώη Υφαντή κι έτσι απόψε έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τη σπουδαία Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Η Φλόγα Πολιτισμού της Περιφέρειας, με 130 εκδηλώσεις σε όλη την Ηλεία, είναι εδώ και θα συνεχίσει να μας χαρίζει μοναδικές στιγμές. Χαίρομαι που απόψε εδώ στη Ζαχάρω βλέπω γεμάτα μαγαζιά και χαμόγελα χαράς και αισιοδοξίας”.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ κ. Ζώης Υφαντής αναφερόμενος και στην συνεργασία που είχαν με τον κ. Νίκο Κοροβέση αλλά και στην εμφάνιση της Μπάντας, τονίζοντας ότι παράγει υψηλή Τέχνη σε κάθε της εμφάνιση. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων του κ. Κοροβέση με τον Αρχιμουσικό της Μπάντας. Η συναυλία εντυπωσίασε όλους τους θεατές που καταχειροκρότησαν κάθε τραγούδι, αποθεώνοντας την συνολική εμφάνιση των μουσικών και των τραγουδιστών.

Related posts

Πρόγραμμα Εορτασμού των Θεοφανείων στο Δήμο Ζαχάρως.

admin

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως παρέδωσε την στολή λαμπαδηδρόμου, που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο, στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Ζαχάρω.

admin

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ :  ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΟΛΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

DIGITAL CITIES IKE