ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράδοση 12 drones – θα μεταφέρουν εικόνα και πληροφορίες στην Ηλεία και την υπόλοιπη περιφέρεια

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις 26 στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ερυθρού Σταυρού για τη χρήση drones, μέσω προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που διέθεσε συνολικά 12, πέραν αυτών, στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας, την Πολιτική Προστασία και την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΔΕ, για να ενισχύσουν επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

«Η ενδυνάμωση της τεχνογνωσίας είναι ισχυρό όπλο για την πρόληψη και τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη από πολλούς κινδύνους. Πλέον, θα πρέπει όλοι οι φορείς να βάλουν στην καθημερινότητά τους τη χρήση τους. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστεί το έργο και στο επόμενο πρόγραμμα “Interreg Ελλάδα-Ιταλία”, με έμφαση στον κλάδο της Υγείας για μεταφορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ερευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσφέρουν υψηλές δυνατότητες με χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους, είναι εξοπλισμένα με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και κάμερες, ώστε να μεταφέρουν εικόνα και πληροφορίες σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, και Ηλεία.

Related posts

Κρέστενα: Το 15ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

admin

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει το έργο για την έρευνα στην Αγορά Εργασίας

admin

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στο Δημοτικό σχολείο Ζαχάρως

DIGITAL CITIES IKE