ZACHARONEWS.GR
ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Παρουσία πλήθους πιστών ο καθαγιασμός των υδάτων σε Ζαχάρω, Κακόβατο, Γιαννιτσοχώρι.

Κοινοποίηση

Παρουσία πλήθους πιστών ο καθαγιασμός των υδάτων σε Ζαχάρω, Κακόβατο, Γιαννιτσοχώρι.

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, ο καθαγιασμός των υδάτων επί τη εορτή των Θεοφανείων, στο Δήμο Ζαχάρως. 

Το πρωί τελέστηκε η Θεία λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Ζαχάρως, και εν συνεχεία, στις 10.30 το πρωί τελέστηκε ο Αγιασμός υδάτων στην θαλάσσια περιοχή της Τ.Κ. Γιαννιτσοχωρίου, ενώ στις 11:15 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός υδάτων με την κατάδυση του τιμίου σταυρού στην θαλάσσια περιοχή της Τ.Κ. Κακοβάτου.

Για μία ακόμα χρονιά, πραγματοποιήθηκε στις 12:00 το μεσημέρι η κατάδυση του τιμίου σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων στην λίμνη Καϊάφα. Η τελετή του καθαγιασμού και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά της λίμνης  έγινε στο Δίαυλο Καϊάφα από την εξέδρα του σκι και την παρακολούθησαν πλήθος πιστών. 

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νικόλαος Κοροβέσης, ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Υποδιευθυντής Δ/σης Αστυνομίας Ηλείας Ιωάννης Κανδρέβας, ο Διευθυντής των Λουτρών Καϊάφα Δημήτριος Κάνιστρας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως, το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόεδροι φορέων και συλλόγων της περιοχής του Δήμου Ζαχάρως. Τον σταυρό έπιασαν, στη Ζαχάρω ο Παναγιώτης Εφορακόπουλος, στον Κακόβατο ο Κωνσταντίνος Κόλλας και στο Γιαννιτσοχώρι η Χρύσα Παπαλεξοπούλου. 

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος ευχήθηκε:

“Χρόνια πολλά σε όλους και όλες! Εύχομαι το νέο έτος να είναι φωτεινό, ευλογημένο και να κάνουμε πράξη τις χριστιανικές αξίες, καθώς αυτές είναι ο οδηγός μας στην καθημερινότητα και οι λύσεις στα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι. 

Χρόνια πολλά στον Φώτη, τον Φάνη, τον Ιορδάνη, τη Φωτεινή, τη Θεώνη, τη Φανή! Χρόνια πολλά και για αύριο στον Γιάννη, την Ιωάννα και τον Πρόδρομο!

Καλή φώτιση!”

Related posts

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ Πύργου.

DIGITAL CITIES IKE

Ξεκινάει στις 29 Απριλίου το 50ωρο πρόγραμμα του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ζαχάρως

admin

Τήρηση των κανόνων υγιεινής στη λαϊκή αγορά Ζαχάρως