ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ροδινά Ζαχάρως: Γλίτωσε από τα χειρότερα ο 63χρονος που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Κοινοποίηση

Τυχερός μέσα στην ατυχία του αποδείχθηκε πως ήταν ένας 63χρονος άνδρας, κάτοικος Σχίνων Ζαχάρως, του οποίου ο γεωργικός ελκυστήρας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το πρωί της περασμένης Κυριακής ανετράπη με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του, στην κοινότητα Ροδινών όπου και βρισκόταν για αγροτικές εργασίες.
Ειδικότερα, το Π.Κ. Κρεστένων ειδοποιήθηκε περίπου 11:40 για εκτροπή γεωργικού ελκυστήρα στην κοινότητα Ροδινών, στη θέση Παναγιές. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε το διασωστικό της υπηρεσίας και ακολούθησε αυτό της Π.Υ. Πύργου.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 4 οχήματα με 9 άνδρες, ενώ επικεφαλής της ήταν ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης, έχοντας στο πλάι του τον αναπληρωτή διοικητή Π.Κ. Κρεστένων Θοδωρή Νεοφώτιστο.

ADVERTISEMENT
Ο απεγκλωβισμός του 63χρονου
Μόλις κατέφθασαν στο σημείο οι πυροσβέστες, εντόπισαν τον άτυχο 63χρονο άνδρα να έχει καταπλακωθεί στα πόδια από το μηχάνημά του. Οι πυροσβέστες προσεγγίζοντάς τον εξακρίβωσαν πως διατηρούσε ακόμη τις αισθήσεις του και μέχρι τον απεγκλωβισμό του υπήρχε συνεχής επικοινωνία μαζί του.

Μάλιστα, η επιχείρηση διάσωσης του οδηγού ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτούσε λεπτές «χειρουργικές» κινήσεις προκειμένου να μην προκληθεί κάτι χειρότερο. Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο είχε βρεθεί νωρίτερα ένας άλλος γεωργικός ελκυστήρας που βοήθησε τον άτυχο άνδρα μέχρι οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής να φτάσουν στο σημείο, ενώ με τα διασωστικά εργαλεία της υπηρεσίας, τον υδραυλικό γρύλλο και τα ειδικά μαξιλάρια, ασφαλίστηκε το μηχάνημα προκειμένου να μην αναποδογυρίσει και απεγκλωβίστηκε με επιτυχία ο άτυχος άνδρας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε μεταβεί στο σημείο, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκε και κλιμάκιο της Τροχαίας της περιοχής προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, με τα αποτελέσματα των ερευνών να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

«Λειτουργήσαμε με ταχύτητα»
Για το δύσκολο περιστατικό το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει η υπηρεσία του, μίλησε ο αναπληρωτής Διοικητής του Π.Κ. Κρεστένων, Πυρονόμος Θοδωρής Νεοφώτιστος, χαρακτηρίζοντας τέτοιου είδους περιπτώσεις ως ιδιαίτερα δύσκολες και στις περισσότερες των περιπτώσεων θανάσιμες.

Αρχικά, ανέφερε συνοπτικά λεπτομέρειες των ενεργειών της υπηρεσίας του από τη στιγμή που δέχτηκαν την κλήση και μετά, όπως ο αριθμός των οχημάτων και του προσωπικού που στάλθηκε στο σημείο προκειμένου να βοηθήσει τον 63χρονο, καθώς και για τα μέσα που χρησιμοποίησαν προκειμένου να ασφαλίσουν το μηχάνημα και να τον απεγκλωβίσουν με ασφάλεια.

Ειδικότερα, ο κ. Νεοφώτιστος δήλωσε: «Το συμβάν ήθελε λεπτές χειρουργικές κινήσεις, διότι το τρακτέρ είχε φύγει στο πλάι του όχθου και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να γυρίσει.

Ένα άλλο τρακτέρ που είχε σπεύσει για βοήθεια και τα διασωστικά που έφτασαν ανάμεσα στο σημείο, βοήθησαν στον ασφαλή απεγκλωβισμό του 63χρονου.

Λειτουργήσαμε με ταχύτητα ώστε να μπορέσει να φύγει ο άνθρωπος όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη δυσάρεστη αυτή θέση που βρισκόταν. Ήμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια δίπλα του και τον εμψυχώναμε», κατέληξε.

Related posts

Δημοσιοποιήθηκε η διαθήκη του μακαριστού Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

admin

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2024 ΒΙΝΤΕΟ

DIGITAL CITIES IKE

Πώς οι οθόνες αλλάζουν θετικά ή αρνητικά τη δομή του εγκεφάλου στα παιδιά

admin