ZACHARONEWS.GR
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας το πρ. ξενοδοχείο «Απόλλων» – Τηλεφωνική επικοινωνία Γεωργιόπουλου με Μητσοτάκη

Κοινοποίηση

Την παραχώρηση του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Η άμεση ανταπόκριση και διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας για αναζήτηση κατάλληλου χώρου στέγασης δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δρομολογεί τις διαδικασίες παραχώρησης του σημαντικού αυτού κτιρίου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Εδώ και αρκετούς μήνες, με αλλεπάλληλες συναντήσεις του κ. Γεωργιόπουλου με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων κ. Δημήτρη Σταμάτη, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις και η βούληση του Ταμείου για την παραχώρηση του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης, για τους σκοπούς που το ζητά ο Δήμος.

Μάλιστα, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει αποστείλει προς το ΤΠκΔ έναν πλήρη φάκελο, συνοδευόμενο από επιστολές των Πανεπιστημίων Πατρών, Πελοποννήσου και Λευκωσίας, για τις κτιριακές ανάγκες στέγασης του μεταπτυχιακού τμήματος σπουδών, του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών αλλά και ξενόγλωσσης προπτυχιακής Σχολής με γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τον πολιτισμό.

Ο κ. Γεωργιόπουλος διατύπωσε τη βαθιά του ικανοποίηση και τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για την ικανοποίηση του τόσο σημαντικού αιτήματος του Δήμου. Επίσης σε τηλεφωνική του επικοινωνία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΤΠκΔ κ. Σταμάτη για την εξαρχής θετική ανταπόκρισή του ο οποίος τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ. του Ταμείου προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης του πρώην ξενοδοχείου «Απόλλων» στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η χρηματοδότηση μετασκευής, συντήρησης και ανακαίνισης του παλιού ξενοδοχείου «Απόλλων» είναι εν δυνάμει εξασφαλισμένη, καθώς ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μετέχει στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) Δυτικής Ελλάδας.

Related posts

Αγαπητοί μου συγχωριανοί , πατριώτες μου, εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει ελπίδα ανάπτυξης στο χωριό μας

admin

Tο ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2024

DIGITAL CITIES IKE

ΔΕΥΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ” Μπήκε το νερό στο αυλάκι”

admin