ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Πολύπλευρο το όφελος από την διεξαγωγή του 43ου Ολυμπιακού Ράλλυ στη Ηλεία – Πλήθος κόσμου “ζέστανε” την αγορά

Κοινοποίηση

Πραγματική ανάσα για την τοπική αγορά, αποτέλεσε η διοργάνωση του 43ου Ολυμπιακού Ράλλυ στην Ηλεία, κλείνοντας με θετικό πρόσημο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Το πλήθος των πληρωμάτων που συμμετείχαν στον αγώνα αλλά και οι πολλοί επισκέπτες – φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γέμισαν τα ξενοδοχεία ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή και να κάνουν τα ψώνια τους.

Τα καταστήματα της εστίασης επίσης κινήθηκαν αρκετά ενώ εκτός από τους επισκέπτες, τέτοιου είδους δράσεις ενεργοποιούν και τους μόνιμους κατοίκους, που βρήκαν την ευκαιρία να βγουν και να γεμίσουν την κεντρική πλατεία του Πύργου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που συνόδευαν την εκκίνηση και τον τερματισμό των αυτοκινήτων αλλά και να ακολουθήσουν τις ειδικές διαδρομές του αγώνα στην ευρύτερη περιοχή.

ADVERTISING

Οι καταστηματάρχες αλλά και οι ξενοδόχοι, στην πλειονότητά τους, μιλώντας στο ilialive.gr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτύπωμα που άφησε πίσω του το Ολυμπιακό Ράλλυ , ενώ όπως τόνισαν τέτοιου είδους δράσεις είναι απαραίτητες προκειμένου αφενός να τονώνουν την αγορά και αφετέρου να δίνουν την δυνατότητα αλλά και το κίνητρο σε ξένο κόσμο να επισκέπτεται και να γνωρίζει τον νομό μας.

Paraskeuas

Σε αυτό ακριβώς στάθηκε και ο Δημήτρης Παρασκευάς από το κατάστημα “Πλατεία” στην κεντρική πλατεία του Πύργου ο οποίος ανέφερε πως «Υπήρχε πολύ κόσμος, ήρθε κόσμος και από άλλες περιοχές, είναι πολύ καλό για την πόλη μας να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις. Διότι κι εμάς σαν εστίαση μας βοηθάει αλλά και γενικότερα την πόλη μας. Κόσμος υπήρχε, δουλέψαμε αλλά δεν είναι μόνο αυτό είναι και η γενικότερη διαφήμιση που γίνεται στην πόλη μας».

Theodoropoulos

Από την πλευρά του ο Σάκης Θεοδωρακόπουλος από το καφέ “Duomo” σημείωσε ότι «Το τριήμερο αυτό όντως κύλησε πάρα πολύ καλά για τον Πύργο, βοήθησε πάρα πολύ το Oλυμπιακό Ράλλυ, είχε πάρα πολλές συμμετοχές και αρκετό κόσμο. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός υπήρχε μία πολύ καλή κίνηση για τα μαγαζιά μας.

gerakaris

Ο Διονύσης Γερακάρης από το café “Vandal” ακολούθως επεσήμανε πως: «Η εκδήλωση του Ολυμπιακού Ράλλυ είναι μια εκδήλωση που κάθε χρόνο δίνει μία καλή ένεση στην αγορά της εστίασης και ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό όλους όσοι το διοργανώνουν».

Vasilopoulos

Ακολούθως ο Δημήτρης Βασιλόπουλος cafe bar ΜΑΣΚΟΤ τόνισε ότι «Για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΑΟΛΑΠ με το συμβούλιό του γι’ αυτό το άθλημα που παρουσιάζεται στην Ηλεία και ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Τα μαγαζιά δούλεψαν αρκετά, γιατί ήρθαν πολλοί επισκέπτες. Δούλεψε όλη η αγορά. Τα ξενοδοχεία τα εστιατόρια τα καφέ και όλα τα μαγαζιά…».

Kranitis

Ο Γιώργος Κρανίτης από το cafe Ten με τη σειρά του σημείωσε πως «Έγινε μία πολύ ωραία εκδήλωση, ήταν πολύ καλά οργανωμένη και είχε πάρα πολύ κόσμο. Αυτό θεωρώ ότι βοήθησε όλη την πλατεία όλα τα μαγαζιά και το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το απόγευμα. Καλό είναι να γίνονται ανάλογες δράσεις».

Η Ιωάννα Παπαδόπουλου από τον Ακροβάτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου στη συνέχεια υποστήριξε ότι: Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία, είναι πολύ καλό να γίνονται τέτοιες δράσεις, νομίζω ότι βγάζουν τον κόσμο από το σπίτι και βοηθούν τα μαγαζιά να δουλέψουν λίγο παραπάνω. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, του χρόνου ελπίζω να έχει αντίστοιχη επιτυχία η διοργάνωση. Ευτυχώς ο καιρός κράτησε δεν έβρεξε και ολοκληρώθηκαν και πήγαν όλα όπως έπρεπε».

Merega

Και η Γεωργία Μέρεγκα από το Hogar espresso cafe bar έμεινε πολύ ικανοποιημένη από την κίνηση στο κατάστημά της. «Εμείς το διήμερο δουλέψαμε πάρα πολύ καλά είναι καλό να γίνονται τέτοιου είδους δράσεις, γιατί έχουμε δουλειά όλοι και όχι μόνο οι καφετέριες, η εστίαση γενικότερα. Και επειδή είμαστε μικρή πόλη και το χρήμα ανακυκλώνεται καλό είναι να έχουμε όλοι δουλειά, να γίνονται τέτοιες δράσεις, να μας μαθαίνουν και να έρχεται κόσμος».

Markos

Μια στάση για ένα σάντουιτς στο “Πιτς Φιτίλι” έκαναν πολύ αγωνιζόμενοι και όχι μόνο αφού όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Μάρκος «Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι καλές και βοηθούν τα μαγαζιά».

Ευχαριστημένος από την κίνηση και στο δικό του μαγαζί στην πλατεία του Πύργου εμφανίστηκε ο Κώστας Γιαννόπουλος. «Ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση από την ΑΟΛΑΠ και μπράβο τους γι’ αυτό, δούλεψαν πάρα πολύ καλά τα μαγαζιά, διότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου. Μακάρι να γίνονται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις, προκειμένου να δίνουν ένα κίνητρο στον κόσμο να βγαίνει και να διασκεδάζει».

Zaxaropoulos Ksenodoxeio

Γεμάτο είδε το ξενοδοχείο Marily στον Πύργο ο Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, το τριήμερο που μας πέρασε. «Η πληρότητα ήταν πάρα πολύ καλή, έφτασε κοντά στο 90% το τριήμερο και πολλοί έμειναν και μία ακόμα ημέρα. Καλό είναι αυτές οι εκδηλώσεις να συνεχίσουν να γίνονται. Ο αγώνας βοήθησε πάρα πολύ».

Tsiori

Ικανοποιημένη πολύ από την κίνηση στο ξενοδοχείο Όλυμπος εμφανίστηκε και η Αναστασία Τσιώρη, η οποία τόνισε πως «Το διήμερο αυτό που πέρασε υπήρχε αρκετή κίνηση στην πόλη μας. Η ΑΟΛΑΠ με το ράλλυ αλλά και άλλες δράσεις που κάνει, φέρνει κόσμο στην πόλη του Πύργου, δουλεύουν τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και υπάρχει αυτή η κίνηση που χρειαζόμαστε όλοι πολύ προκειμένου να κινηθούμε, να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε οικονομικά και όχι μόνο . Τέτοιες οργανώσεις βοηθούν την πόλη και πρέπει να γίνονται πιο συχνά. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο που αγαπάει την πόλη και κάνει συνέχεια τέτοιες εκδηλώσεις».

agora pirg 3

Ακόμα και το λιανεμπόριο δούλεψε όμως, αφού όπως υποστήριξε η Ελένη Ασημακοπούλου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος παιδικών ρούχων TOBOLA στον Πύργο, «Το ράλλυ αυτό που έγινε, βοήθησε πάρα πολύ την τοπική κοινωνία διότι πολλοί οδηγοί και οι οικογένειές τους που κατέβηκαν ήρθαν και άφησαν χρήματα στα καταστήματα. Προσωπικά στο δικό μου το κατάστημα ήρθαν δύο οδηγοί από την Κύπρο και ψώνισαν με την οικογένειά τους. Βοήθησε πάρα πολύ αυτό την τοπική κοινωνία και θεωρώ ότι ευνοήθηκαν πολλά καταστήματα».

Εκτός από την τοπική αγορά του Πύργου όμως ευνοήθηκαν και άλλες περιοχές από τις οποίες πέρασαν οι ειδικές διαδρομές. Στο Λάλα η αγορά “ζεστάθηκε” εξαιτίας του Ολυμπιακού Ράλλυ, αφού οι επισκέπτες εξυπηρετήθηκαν από τα καταστήματα της περιοχής για τον καφέ τους και το φαγητό τους.

Ο Σπήλιος Μιχαλόπουλος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, ανέφερε σχετικά ότι: «Υπήρχε αρκετή κίνηση, ήταν πάρα πολλές και οι συμμετοχές στον αγώνα και ο κόσμος που ανέβηκε να τον δει. Κινήθηκε η αγορά και τα μαγαζιά δούλεψαν. Βοηθούν πάρα πολύ αυτές οι εκδηλώσεις την περιοχή».

Koutsogeras Lala

Και το fast food όμως του Δημήτρη Κουτσούγερα δούλεψε ανέλπιστα καλά, με τον ίδιο να επισημαίνει πως «Τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά, δουλέψανε όλα τα μαγαζιά, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και πιστεύω ότι έμειναν ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση των καταστημάτων του χωριού. Πιστεύω ότι αν ήταν και καλύτερος ο καιρός θα είχε και περισσότερο κόσμο. Τέτοιου είδους οργανώσεις βοηθούν πολύ και μακάρι να γινόντουσαν συχνότερα».

Toka Lala

Μια θετική ώθηση στο καινούριο της κατάστημα αποτέλεσε η διοργάνωση του Ολυμπιακού ράλλυ για την Παναγιώτα Τόκα, η οποία ανέφερε πως «Πιστεύω ότι δουλέψαμε όλα τα μαγαζιά, όλο το Λάλα πήγε καλά κι εμείς σαν κατάστημα καινούργιο πήγαμε πάρα πολύ καλά. Βοηθούν πάρα πολύ αυτές οι διοργανώσεις την περιοχή και γενικότερα ότι ανάλογο γίνεται είναι καλό για να βοηθηθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Doulas Lala

Τέλος, ο Θεόδωρος Δουλάς αναφερόμενος στην κίνηση στο δικό του κατάστημα στο Λάλα σημείωσε ότι «Κινήθηκε πολύ δυναμικά η αγορά της περιοχής, ήταν πολύ καλό, θα θέλαμε να γίνει κι άλλη φορά μέσα στο χρόνο μία αντίστοιχη διοργάνωση. Βοήθησαν την αγορά και οι οδηγοί φυσικά αλλά και οι θεατές».

Related posts

ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ TAE KWON DO ΓΙΑ ΜΠΗΝΙΩΡΗ & ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΕΡΟΣΤΑΘΟ

admin

Αγρότες Ηλείας: Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα

admin

ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ ( DRONE )

admin