ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου με τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Κοινοποίηση

Ο Δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος υποδέχθηκε τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο το πρωί του Σαββάτου 22 Απριλίου 2023, στο Κέντρο Υγείας, παρουσία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Προκόπη Παπαζαφείρη και του ιατρικού, νοσηλευτικού, και διοικητικού προσωπικού.

Ο κ. Αβραμόπουλος, επανέφερε στη μνήμη του σκηνές από τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας, το οποίο θεμελίωσε ως Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2004-2009). Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση, την ανάγκη για ολοκλήρωση της στελέχωσης με προσωπικό και την περαιτέρω βελτίωση του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας για την εικοσιτετράωρη συνεχή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες του Δήμου. Ακολούθως, μετέβησαν όλοι μαζί στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα νομικά κωλύματα που καθηλώνουν το δήμο στην υπανάπτυξη και οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση και τα οποία επιβάλλεται να επιλυθούν για να ανατραπεί η κατάσταση αυτή και να προχωρήσει η τοπική κοινωνία σε τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επεσήμανε την προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στην προστασία κάθε οικοσυστήματος που θα εντοπιστεί στο δήμο. Τόνισε, όμως, στον κ. Αβραμόπουλο ότι δεν μπορεί η τοπική κοινωνία να είναι δέσμια ενός Προεδρικού Διατάγματος το οποίο «προστατεύει» ανύπαρκτα προς προστασία οικοσυστήματα-είδη. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ζαχάρως και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, το οποίο συντάχθηκε το 2007 για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη του τόπου, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του ίδιου έτους. Σε αυτό προβλέπεται η παραχώρηση στο Δήμο Ζαχάρως 2.500 στρεμμάτων, για 40 συν 29 χρόνια, για την εγκατάσταση στο παραλιακό μέτωπο του δήμου σταθερών καντινών και 2-3 μεγαλύτερων τουριστικών περιπτέρων, με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους υγιεινής και οργανωμένα πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των παραθεριστών.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε τη σημασία της ανάπτυξης της Νότιας Ηλείας και συμφώνησε ότι μόνο έτσι θα δημιουργηθούν τα κατάλληλα κίνητρα για να αποκτήσει ο νομός Ηλείας ισχύ και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης συμμετείχαν ενεργά Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.

Related posts

Το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των συνανθρώπων μας που βρήκαν τραγικό θάνατο στις φονικές πυρκαγιές του 2007

admin

Ζαχάρω – Χ. Βλάχος: Δυσβάσταχτο το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς

admin

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας: Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τους συναδέλφους του Τ.Α. Ήλιδας για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας με τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο και τις κλοπές

admin