ZACHARONEWS.GR
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου με τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Κοινοποίηση

Του Χρήστου Φωτόπουλου – Υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, άνοιξε πολλές πληγές στο Νομό Ηλείας. Μία από αυτές, ήταν η διαγραφή της περιοχής από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης με συνέπεια το οριστικό κλείσιμο των Τμημάτων Μουσειολογίας και Γεωπονίας στον Πύργο και την Αμαλιάδα αντίστοιχα.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση του Σύριζα αναβάθμισε τα Τμήματα αυτά, ενώ δρομολόγησε και την ίδρυση Τμήματος Τ.Ε.Φ.Α.Α στον Πύργο. Παράλληλα, εκτός του ότι τα εν λόγω Τμήματα ήταν συνδεδεμένα με τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, διέθεταν σημαντικές δυνατότητες για την προσέλκυση φοιτητών/τριων αλλά και επιστημόνων από όλη την Ελλάδα. Μέσω των Τμημάτων αυτών ο τόπος μας θα μπορούσε να αναπτύξει την ακαδημαϊκή εξωστρέφεια, την παραγωγή νέας γνώσης, την επιστημονική και ερευνητική καινοτομία προβάλλοντας την πολιτισμική του ιστορία αλλά και τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και όχι μόνο.

ADVERTISEMENT

Η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε, για μια φορά ακόμα, την αδιαφορία της για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη ενώ διέγραψε την Ηλεία από τον πανεπιστημιακό χάρτη επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή, στην ιστορία της περιοχής, στάση απαξίωσης και εκδικητικότητας.

Η στάση αυτή προφανώς δεν ξεχνιέται και θα απαντηθεί σύντομα με πολιτικό και κοινωνικό σθένος. Στις επικείμενες εκλογές ο Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στη μεγάλη αδικία που υπέστη ο Νομός μας αποδίδοντας δικαιοσύνη στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Related posts

Δήμος Πύργου: Παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πόλη το Σάββατο- Με επιτυχία το Κυνήγι χαμένου θησαυρού και διασκεδαστικό πάρτι

admin

«Πρέπει να έχουμε υπευθυνότητα και πολιτική αρετή.. ΒΙΝΤΕΟ

admin

Ηλεία: Μνήμες από τη Γερμανική Κατοχή ζωντάνεψαν στην Αγία Τριάδα – Η αναζήτηση του εκτελεσμένου θείου 79χρονια μετά

admin