ZACHARONEWS.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Συνεχίζονται τα προγράμματα ΤΕΒΑ στην Ηλεία – Δίπλα στους ευάλωτους και οικονομικά ασθενέστερους

Κοινοποίηση

Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προσφορά προς τον ευάλωτο και οικονομικά ασθενέστερο συμπολίτη αποτελούν το βασικό αντικείμενο του προγράμματος διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ, με τους δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης να δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και σε αυτό τον τομέα και να συνεχίζουν το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα.
Ουσιαστική ενίσχυση αποτελεί η υλοποίηση της γ’ φάσης διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ στην Αμαλιάδα, που ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι. Ο αριθμός των 1.800 ωφελούμενων που έχουν εγγραφεί στο Δήμο Ήλιδας, αποτυπώνει και το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει για τη στήριξη του πληθυσμού, με το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) να υλοποιείται άψογα από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας σε συνεργασία και με τους επτά δήμους της Ηλείας. Εν προκειμένω, η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας υλοποιεί τη δράση στο Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και η γ’ φάση εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Ομαλά η διαδικασία
Αυτό διαπίστωσαν άλλωστε και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το πρωί το σημείο διανομής στο χώρο διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς, καθώς και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης που επισκέφθηκε στη συνεχεία το σημείο και είδε από κοντά τη διαδικασία διανομής. Η ενημέρωση για την διαδικασία έγινε από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλεξία Κοτσαύτη-Παπαζαφειροπούλου, την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος για την Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας Αλεξάνδρα Στασινούλια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

«Η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ηλείας συνεχίζει – με τη συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ήλιδας, ως εταίρου του Προγράμματος – τη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ. Τους τελευταίους μήνες πραγματοποιείται με τη μέθοδο Drive Through, που ξεκίνησε από την Π.Ε. Ηλείας και διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων με διακριτικότητα, ταχύτητα και χωρίς ταλαιπωρία. Το πρόγραμμα Ε.Β.Υ.Σ, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών, διευρύνοντάς το μάλιστα και με μία σειρά σημαντικών συνοδευτικών μέτρων για όλους τους ωφελούμενους. Το ιδανικό θα ήταν να μην το χρειάζεται καμία οικογένεια, αλλά όσο υπάρχει αυτή η ανάγκη η Περιφέρεια θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε: «Ως Δήμος Ήλιδας εφαρμόζουμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα που στόχο έχει τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για όσο κρίνεται αναγκαία η στήριξή μας. Η συνεργασία με την Π.Ε. Ηλείας και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο και στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αλλά και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το δήμο μας είναι διαρκής και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Η διανομή στη γ’ φάση αφορά σε 24 προϊόντα και ειδικότερα οι δικαιούχοι που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα, παραλαμβάνουν 4 συσκευασίες με κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου, είδη προσωπικής φροντίδας και καθαρισμού.

«Η μέθοδος διανομής ”Drive Through” που εφαρμόζεται είναι απλή και άκρως εξυπηρετική για τους ωφελούμενους και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την εξέλιξή της» ανέφερε η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Έχουμε διαπιστώσει τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού και είμαστε ικανοποιημένοι που υλοποιείται χωρίς προβλήματα η τρίτη φάση της διανομής για τη φετινή χρονιά. Με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε μία μικρή αλλά θεωρώ ουσιαστική βοήθεια στους ωφελούμενους».

Συνεργασία για θέματα του δήμου

Μετά την επίσκεψη στον χώρο διανομής του προγράμματος ΤΕΒΑ ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και είχαν συνεργασία για θέματα που αφορούν τον δήμο.

ΤΕΒΑ στο Δήμο Πηνειού

Ο Δήμος Πηνειού, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους ωφελούμενους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» που χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας ότι η διαδικασία διανομής τροφίμων (Κρέας βόειο και χοιρινό, τυρί Φέτα ΠΟΠ, γραβιέρα ΠΟΠ, τυρί ημίσκληρο, Ρύζι, Ελαιόλαδο, Κριθαράκι, μακαρόνια, Φακές, Φασόλια, Αλάτι, Κομπόστα Ροδάκινου, Ρεβίθια, Τόνος Κονσέρβα, Μέλι, Μαρμελάδα, Ακτινίδια, Μήλα, Πορτοκάλια ,Μπανάνες) και Β.Υ.Σ. (Σαμπουάν, Χλωρίνη Αρωματική και Κρεμοσάπουνο) , αποκλειστικά για δικαιούχους ΤΕΒΑ , πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο από 09:30 έως 13:30 στο χώρο Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πηνειού (1ο χλμ. επαρχιακής οδού Γαστούνης- Βαρθολομιού).

Σε ότι αφορά τη διαδικασία διανομής, οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο διανομής κατά την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί, θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής τότε τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής, ενώ λόγω ότι τα τρόφιμα που θα παραληφθούν έχουν βάρος περίπου τα 33,5 Kgr ανά άτομο παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέλθουν με αυτοκίνητο, καθώς η διαδικασία θα γίνει με την μέθοδο drive-through (δεν απαιτείται η αποβίβαση του ωφελούμενου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διανομής – Είσοδος στο χώρο, ταυτοποίηση, φόρτωση και έξοδος).

ΤΕΒΑ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Από την πλευρά του, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενημερώνει και αυτός τους ωφελούμενους στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» πως η διανομή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρες 09:30 έως 13:30 στο ΑΕΘΛΙΟΝ κλειστό Γυμναστήριο Ανδραβίδας-Λεχαινών.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία διανομής, οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο διανομής κατά την ημερομηνία και ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί, θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής, ενώ λόγω ότι τα τρόφιμα που θα παραληφθούν έχουν βάρος περίπου τα 33,5 Kgr ανά άτομο παρακαλούνται οι ωφελούμενοι  να προσέλθουν με αυτοκίνητο, καθώς η διαδικασία θα γίνει με την μέθοδο drive- through (δεν απαιτείται η αποβίβαση του ωφελούμενου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διανομής – Είσοδος στο χώρο, ταυτοποίηση, φόρτωση και έξοδος).

Related posts

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

admin

Αγρότες Ηλείας: Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα

admin

Σήμερα στις 9:00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ζαχάρως για να απολαύσουμε την κωμωδία «Του Κουτρούλη ο γάμος» από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

admin