ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πανηγύρι 28 Ιουνίου στο Γυμνάσιο Ζαχάρως

Κοινοποίηση

Την παράσταση «ΤO ΠΑΝΗΓΥΡΙ» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Βασιλικής Αλεξοπούλου, θα παρουσιάσει στο Γυμνάσιο Ζαχάρως την Παρασκευή 28 Ιουλίου και ώρα 9:15 μ.μ. η θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις», με σημαντική παρουσία στα θεατρικά δρώμενα του νομού, υπό τη διοργάνωση του δήμου Ζαχάρως με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ» είναι έργο του διαχρονικού θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Κεχαΐδη που γράφτηκε το 1964 που, μέσω του δράματος μιας άκληρης αγροτικής οικογένειας, ιστορικοποιεί και ηθογραφεί με γνήσιο και απόκρυφο ρεαλισμό ένα πολυάριθμο κοινωνικό στρώμα, σε μια εποχή που οι δραματικές προεκτάσεις της συναπαντιούνται και στις μέρες μας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:Ο Στρατηλάτης, παπλωματάς στο επάγγελμα, παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στον θεσσαλικό κάμπο. Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή του, αφήνοντας την οικογένειά του στο έλεος της μοίρας. Η γυναίκα του, η Δέσποινα, πιο προσγειωμένη στην πραγματικότητα απ’ όλους, παλεύει για την επιβίωσή τους και, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, παρασύρει βιαστικά την κόρη της σε έναν γάμο αταίριαστο. Η κατάσταση έτσι επιδεινώνεται και η οικογένεια σταδιακά αποξενώνεται, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

Related posts

Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και Περιφορά του Επιταφίου στην πόλη της Ζαχάρως

admin

Ο Δήμος Ζαχάρως σας προσκαλεί στη συναυλία των Passepartout

admin

Πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

admin