ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Το Πολύκεντρο του Δήμου Ζαχάρως: «Παραδίδουμε στους δημότες ένα πολυλειτουργικό κέντρο πολιτισμού»

Κοινοποίηση

ΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ: «ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»Για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές η κατασκευή του Πολυκέντρου αποτελούσε για πολλά χρόνια μια επαναλαμβανόμενη και ανεκπλήρωτη εξαγγελία.

Το έργο που από τετραετία σε τετραετία παρέμενε κενή υπόσχεση, εμείς με συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια το παραδίδουμε σήμερα, ασφαλές και λειτουργικό, στην κοινωνία της Ζαχάρως. Στο ξεκίνημα της θητείας μας παραλάβαμε μια εργολαβία «μπλεγμένη» στα δικαστήρια και μια ελλιπή Στατική Μελέτη που αγνοούσε πλήρως την υφιστάμενη κατάσταση των προς ανάπλαση, αγροτικών αποθηκών.

Εν μέσω πανδημίας, έγινε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο ανάδοχος και να συνταχθεί νέα και ολοκληρωμένη Στατική Μελέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κτιρίου.Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με την εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, αφού υπερκεράστηκαν τα όποια εμπόδια προέκυψαν στην πορεία της κατασκευής. Έχουμε την μεγάλη χαρά, όλοι όσοι δουλέψαμε σκληρά για αυτό το έργο, να αποδώσουμε στην κοινωνία ένα πολυλειτουργικό κτίριο, με χώρο πλατείας 1.300 τ.μ. που αναμορφώνει την πόλη και αποτελεί άλμα πολιτισμού για τον τόπο μας. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου με τίτλο: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», ανήλθε στο ποσό των 1.325.000€.

Το Πολυκέντρο θα περιλαμβάνει:- Χώρο υποδοχής με δυνατότητα φιλοξενίας περιοδικών εκθέσεων- Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, για συνέδρια και διαλέξεις, καθώς και για προβολές ταινιών, με δυναμικότητα 182 θέσεων καθήμενων.- Αίθουσα γυμναστικής και χορού, με δυνατότητα να στεγάζει τμήματα παραδοσιακών, μοντέρνων και κλασικών χορών, καθώς και τμήματα άλλων ειδών γυμναστικής και πολεμικών τεχνών.- Βιβλιοθήκη έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού για παιδιά και ενήλικες, με έμφαση στην μελέτη της τοπικής ιστορίας και των παραδόσεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδία μου, τους τεχνίτες, τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, τους αιρετούς που όλες κι όλοι τους δούλεψαν με υπευθυνότητα και περίσσια όρεξη ώστε να επιλύσουν δύσκολα προβλήματα και να ολοκληρώσουν ένα όμορφο έργο. Προσωπικά δεσμεύομαι πως δεν πρόκειται να περιφέρω κενές υποσχέσεις από προεκλογική περίοδο σε προεκλογική περίοδο.

Η πραγματοποίηση των έργων προϋποθέτει, ακριβή σχεδιασμό, συστηματικό προγραμματισμό και ανασήκωμα των μανικιών.

Τα έργα απαιτούν εμπειρία, πολύπλευρη προσπάθεια και κοινωνική σύμπνοια. Με αυτά τα πολύτιμα εργαλεία, οραματιζόμαστε, προγραμματίζουμε, σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ!

Related posts

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

admin

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως, Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κα Ηρώ Χατζηγεωργίου

admin

Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρίνας

admin