ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007 – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ

Κοινοποίηση

Δήλωση Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για τη συμπλήρωση δεκαέξι ετών από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία«Η 24η Αυγούστου αποτελεί ημέρα Μνήμης και Πένθους για τους συνανθρώπους μας που άδικα έχασαν τη ζωή τους κατά τις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Σαν σήμερα πριν δεκαέξι χρόνια στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο δήμο Ζαχάρως, ειδικά στο σημείο της στροφής προς Αρτέμιδα, γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα του καλοκαιριού. Η περιοχή μας υπέστη μια ολέθρια ανθρωπιστική, οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ τα χρόνια που ακολούθησαν έως και σήμερα δείχνουν πως δεν διδαχτήκαμε από τα λάθη μας. Με ζωντανές τις μνήμες του 2007 και με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές να πλήττουν αυτές τις μέρες τον Έβρο, τη Ροδόπη, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και άλλα μέτωπα της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω τους μέχρι στιγμής 26 νεκρούς και περισσότερα από 400.000 στρέμματα καμένης γης, φέρνουμε στις σκέψεις μας τους 37 συνανθρώπους μας που βρήκαν το 2007 τραγικό θάνατο, τις οικίες και τα 400.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Όλοι συμπάσχουμε με σεβασμό στον πόνο και το πένθος των φίλων και των οικογενειών των θυμάτων.

Η 24η Αυγούστου αποτελεί ημέρα μνήμης των συνανθρώπων μας.

Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αποτελεί και ημέρα υπενθύμισης των μέτρων που πρέπει να λάβει η πολιτεία ώστε να προλαμβάνει τέτοια τραγικά περιστατικά και να στηρίζει εμπράκτως τους δήμους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και που μόνο με δικές τους δυνάμεις προσπαθούν να ανακάμψουν».

Related posts

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ αυτή τη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο Π.Ι Νέας Φιγαλείας

admin

Ενημερωτικό περίπτερο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ στη Ζαχάρω

admin

 Ανδρέας Νικολακόπουλος 

admin