ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Tη σύμβαση για κατασκευή ποδηλατόδρομου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Κοινοποίηση

Ένα ακόμα βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή της σύμβασης για την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ», συνολικού προϋπολογισμού 120.000€, μεταξύ του Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου και του αναδόχου του έργου κ. Κωνσταντίνου Ντίντα.

Ο διπλής κατεύθυνσης ποδηλατόδρομος θα εκτείνεται από το Γυμνάσιο Ζαχάρως μέχρι την παραλία, προσφέροντας χώρο για ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας αλλά και χώρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Επίσης, από το ύψος του Γυμνασίου έως τη διασταύρωση Πλατανούλη θα διαμορφωθούν χώροι περιπάτου, πρασίνου και ανάπαυσης. Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων, εκθάμνωση του εδάφους από δενδρύλλια, βελτίωση του ασφαλτοτάπητα και των κρασπέδων, διαμόρφωση διαβάσεων ΑΜΕΑ, πλακόστρωση πεζοδρομίων με πλάκες και τοποθέτηση καθιστικών και μεταλλικών κυλινδρικών κάδων απορριμμάτων.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δήλωσε: «Η κατάσταση της περιοχής όπου θα διαμορφωθεί ο ποδηλατόδρομος είναι σήμερα ακατάλληλη ακόμα και για περπάτημα, καθώς υπάρχουν φυτεμένα δενδρύλλια, θάμνοι μεταξύ των δέντρων και στύλοι ηλεκτροφωτισμού της οδού που δυσκολεύουν τη διέλευση των πεζών. Με τις παρεμβάσεις που προτείνονται στην τεχνική έκθεση του έργου, χωρίς επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, αλλαγή χρήσης ή μεταβολή στην υπάρχουσα οδό, θα διαμορφωθεί ένας πολυχρηστικός χώρος που θα αλλάξει προς το καλύτερο την όψη της περιοχής».

Related posts

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για τη συντήρηση και βελτίωση της βατότητας του υφιστάμενου αγροτικού-δασικού οδικού δικτύου και τη συντήρηση των υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών

admin

Κατασκευή στέγης στο κοινοτικό γραφείο Αρήνης από τον Δήμο Ζαχάρως

admin

Για πρώτη φορά σχολικοί αγώνες στίβου στο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Ζαχάρως

admin