ZACHARONEWS.GR
WIFIHOTSPOTSΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Wi-fi Hotspots: Δίκτυο δωρεάν παροχής Internet στο Δήμο Ζαχάρως (Κοινότητα Νέας Φιγαλείας)

Κοινοποίηση

Wi-fi Hotspots: Δίκτυο δωρεάν παροχής Internet στο Δήμο Ζαχάρως (Κοινότητα Νέας Φιγαλείας)

10 HOT-SPOTS WI-FI: οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των πολιτών

Τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν στο ίντερνετ και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του, έχουν πλέον οι κάτοικοι της Νέας Φιγαλείας ­–και όχι μόνο-, καθώς η πόλη διαθέτει δέκα hot spots, δηλαδή περιοχές – σημεία που καθιστούν δυνατή την ελεύθερη και ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η δυνατότητα αυτή είναι εφικτή σε κοινόχρηστους χώρους, όπως πάρκα και κεντρικές πλατείες, και παρέχεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου Ζαχάρως, που ξεκίνησε με την υλοποίηση έργων πληροφορικής σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, έχοντας ως στόχο την εξοικείωση των πολιτών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Βήμα 1: Εντοπίστε την λίστα με τα Wi-Fi δίκτυα στη φορητή συσκευή σας και επιλέξτε το δίκτυο WIFIHOTSPOTS FIGALEIA  (εφόσον βρίσκεστε σε ένα από τα γεωγραφικά σημεία που προσφέρουν κάλυψη).

Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη σας η σελίδα εισόδου του portal του dimoszacharos.gr πατήστε “Σύνδεση”  και αυτομάτως αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις επόμενες 12 ώρες. Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, αρκεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος επισημαίνει: «Ξεκινήσαμε από την δημοτική ενότητα Νέας Φιγαλείας, μια περιοχή με χαμηλές ταχύτητες ίντερνετ, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουμε υψηλές ταχύτητες (4G & 5G), με γνώμονα τη ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση των δημοτών μας στο διαδίκτυο. Εάν σε κάποιο σημείο υπάρξει αδυναμία πρόσβασης, απαραίτητη είναι η ομαδοποίηση της συνοικίας-περιοχής, ώστε να αξιολογηθεί άμεσα και να φροντίσουμε να επεκτείνουμε την πρόσβαση, κατόπιν σχετικού αιτήματος στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ScreenHunter-282-1024x529.png

«Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και των ασύρματων τεχνολογιών συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και επαφή του πολίτη με το ίντερνετ και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό, παραδίδουμε προς χρήση το νέο ασύρματο δίκτυο ευρυζωνικής πρόσβασης, χωρίς κόστος και ελεύθερα προσβάσιμο από όλους», αναφέρει ο κ. Αλεξανδρόπουλος. «Με την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμος μας αποκτά την κατάλληλη υποδομή για τη μελλοντική ανάπτυξη καινοτόμων και σύγχρονων υπηρεσιών προς το δημότη», τονίζει στη συνέχεια. «Το δημοτικό ασύρματο δίκτυο Wi-Fi Hotspots προσφέρει στους πολίτες της Νέας Φιγαλείας τη δυνατότητα να πλοηγούνται δωρεάν στο διαδίκτυο, να ανταλλάσσουν αρχεία και να έχουν online επικοινωνία και ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση, τις νέες τεχνολογίες και όλες τις προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες».

Ο Δήμος Ζαχάρως θα προβεί άμεσα στην εγκατάσταση νέων σημείων Wi-Fi στην περιοχή της Φασκομηλιάς. Το έργο αυτό βρίσκεται στο στάδιο μελέτης και η τοποθέτηση αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Δεκεμβρίου του 2022, ώστε οι κάτοικοι της Φασκομηλιάς να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στις εορτές. Παράλληλα, ο Δήμος αναζητά προσβάσιμα σημεία και στην περιοχή του Λέπρεου. Η πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο είναι δυνατή από ένα σύνολο συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές (laptops), έξυπνες συσκευές χειρός (π.χ. handheld PDAs, τηλέφωνα), ασύρματες κάμερες, οθόνες τηλεπροβολής κ.ά. Για τη σύνδεση χρειάζεται μόνο να βρίσκεστε σε περιοχή εντός εμβέλειας ενός Wi-Fi.

*Η πρόσβαση στο δίκτυο WIFIHOTSPOTSFIGALEIA  είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

*Δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά την είσοδο και χρήση του δικτύου.

*Το δίκτυο υλοποιείται από την digitalcities με τεχνολογία Wi-Fi 6 -4-5G. Η wifihotspots  απομονώνει τη συσκευή σας από τους άλλους χρήστες του δικτύου για μέγιστη ασφάλεια.

Τα γεωγραφικά σημεία προσβασιμότητας στην Κοινότητα Νέας Φιγαλείας αποτυπώνονται στο χάρτη που ακολουθεί.

Related posts

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :“Με άφατη θλίψη αποχαιρετούμε τον άξιο Ποιμένα μας”

admin

Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις

admin

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης αύριο 22/3/2023

admin