ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

«Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Δήμαρχος Ζαχάρως: Στον σωστό δρόμο η μελέτη της διαΝΕΟσις, αλλά χρειάζονται περισσότερα για την ανάπτυξη της Ηλείας.

Κοινοποίηση

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος ήταν ο μοναδικός αυτοδιοικητικός που ανέφερε στον πρώην πρωθυπουργό (και βασικό διεκδικητή της νίκης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου) Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν τόσο στον δήμο του, όσο και σε όλη την Ηλεία, για νέες υποδομές που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξανδρόπουλος είχε τονίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μία συνομιλία που την άκουσαν αρκετοί από τους παρευρισκόμενους και συμφώνησαν με τον δήμαρχο Ζαχάρως, «καλά τα είπατε για τα πανεπιστημιακά τμήματα στον Πύργο, τη νέα εθνική οδό και την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα υγείας στον νομό, πρέπει όμως να κάνετε κάτι και για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη στον νομό και τον δήμο Ζαχάρως. Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν άμεση «έχεις δίκιο δήμαρχε θα διορθώσουμε κάποια ατοπήματα του παρελθόντος και ο δήμος Ζαχάρως θα απογειωθεί». Ακολούθως για την μελέτη της διαΝΕΟσις ο κύριος Αλεξανδρόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά:

«Στη μελέτη της διαΝΕΟσις γίνεται κυρίως μία εκτεταμένη άθροιση των διαφόρων προτάσεων που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς υλοποίηση. Για να αξιοποιηθεί η Αρχ. Ολυμπία και να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης, η πρότασή μας είναι, να δημιουργηθεί ένας δρόμος πρόσβασης προς τη θάλασσα του Ιονίου, για να δοθεί δυνατότητα αξιοποίησης των παραλιακών εκτάσεων προς όφελος της Αρχ. Ολυμπίας. Όλα αυτά θα βοηθήσουν για την ανάδειξη της παγκοσμίως κορυφαίας πολιτιστικής και αθλητικής αξία της. Αυτά τα έργα πρέπει να γίνουν προς όφελος και όλης της Ηλείας. Με αυτόν τον τρόπο θα ανασάνει, με την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, οικονομικά και δημογραφικά ο νομός μας».

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Και συμπληρώνοντας τη δήλωσή του ο δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος τόνισε: «Κατ’ αρχήν σε μεγάλο βαθμό μας βρίσκουν σύμφωνους οι προτάσεις που είχαν συμπεριληφθεί στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας».

Related posts

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης αύριο 22/3/2023

admin

Σκηνές γέλιου και συγκίνησης προσέφερε η παράσταση «Το πανηγύρι» από τη θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις»

admin

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου σε Ζαχαρω και Φιγαλεία.

admin