ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Τραγανό: Έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε το καρπούζι

Λίγα λεπτά έντονης χαλαζόπτωσης που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου, ήταν αρκετά για να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες καρπουζιού, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους κόπους ολόκληρης της χρονιάς τους να καταστρέφονται.
Όπως ανέφερε στην εφ. Πατρίς ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, Ανδρέας Τσουκαλάς, χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο καρπούζι, ένα προϊόν που βρισκόταν στο στάδιο της ωρίμανσης και σε ένα περίπου μήνα θα γινόταν η συγκομιδή του.

«Πολλοί παραγωγοί έχουμε υποστεί ζημιά», δήλωσε απελπισμένος στην εφ. Πατρίς, ο κ. Τσουκαλάς και τόνισε πως σήμερα κιόλας οι αγρότες θα μεταβούν στην Πάτρα στον ΕΛΓΑ ώστε να υποβάλλουν αιτήματα για καταγραφή των ζημιών από γεωπόνους. «Είναι ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Το χαλάζι ήταν έντονο και μέσα σε λίγα λεπτά οι καλλιέργειες καταστράφηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκαλάς.

Αν και χθες το απόγευμα, δεν ήταν ξεκάθαρη η συνολική έκταση της ζημιάς, οι περισσότεροι όμως παραγωγοί, μόλις πέρασε το χαλάζι, που «έτρεξαν» στα χωράφια τους αντίκρισαν μια αποκαρδιωτική εικόνα. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Τραγανού, καλλιεργούνται και πολλά εσπεριδοειδή – πορτοκάλια – όπου κι εκεί εκτιμάται ότι υπάρχουν αρκετές ζημιές, καθώς η χθεσινή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περίοδο που οι εν λόγω καλλιέργειες βρίσκονταν σε φάση ωρίμανσης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, του δήμου Πηνειού, Ανδρέας Τσουκαλάς, επεσήμανε ότι πιο ξεκάθαρη εικόνα για την συνολική έκταση της ζημιάς θα φανεί σήμερα, ωστόσο τα καρπούζια που βρέθηκαν στον «πυρήνα» της κακοκαιρίας, έχουν πλέον υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, μια κατάσταση μη αναστρέψιμη για τη φετινή παραγωγή.

Related Posts

1 of 71