ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΩΣΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ SEATRAC ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ

Κοινοποίηση

Με αφορμή τις απορίες και τα σχόλια που προέκυψαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως για την τοποθέτηση συσκευής SEATRAC στην παραλία του Κακοβάτου, και όχι σε άλλο σημείο, διευκρινίζονται τα κριτήρια της επιλογής αυτής:1)Αρχικά, υπάρχει θετική γνωμοδότηση για το εν λόγω σημείο από το Σωματείο Παραπληγικών Νομού Ηλείας.2)Η απουσία υψομετρικής διαφοράς μεταξύ του πεζοδρομίου και του σημείου που θα τοποθετηθεί το SEATRAC θα διευκολύνει τον χρήστη κατά την επιστροφή του από τη θάλασσα.3) Η μικρότερη σε σχέση με άλλες θέσεις απόσταση από τον δρόμο προς την παραλία επίσης εξυπηρετεί καλύτερα τον χρήστη.4)Η θέση που επελέγη είναι δίπλα σε ναυαγοσώστη, ο οποίος θα μπορεί άμεσα να παρέμβει σε περίπτωση ανάγκης.5) Η θέση είναι δίπλα σε οργανωμένο σημείο της παραλίας για να εξυπηρετούνται οι χρήστες χάρη στην ύπαρξη οργανωμένων τουαλετών, εστιατορίου κ.α. Συμπερασματικά, η επιλογή έγινε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, πριν αποφασιστεί η τοποθέτηση του SEATRAC στον Κακόβατο, που κρίθηκε από τους ειδικούς και την αρμόδια εταιρεία ως το καταλληλότερο σημείο, εξετάστηκαν οι παραλίες Ζαχάρως (2 θέσεις), Νεοχωρίου, Γιαννιτσοχωρίου και Ταξιαρχών. Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να τοποθετηθούν περισσότερες αντίστοιχες συσκευές από την επόμενη θερινή περίοδο. Πηγή χρηματοδότησης της εγκατάστασης του SEATRAC είναι τα έσοδα του Δήμου Ζαχάρως (ίδια έσοδα).

Related posts

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ έτοιμο για τους δημότες!

admin

Σήμερα στις 9:00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ζαχάρως για να απολαύσουμε την κωμωδία «Του Κουτρούλη ο γάμος» από το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

admin

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κωσταντίνου Μητρόπουλου

admin