ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Κοινοποίηση

Έπειτα από τα συνεχή αιτήματα δημοτών για ενημέρωση σχετικά με την κατολίσθηση του τοίχου στήριξης στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας ενημερώνουμε ότι:Στα μέσα του 2021, ο Πρόεδρος της ΤΚ Νέας Φιγαλείας του Δήμου Ζαχάρως, κ. Νικόλαος Κουτσόπουλος, ξεκίνησε την ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του που γειτνιάζει με τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας.

Επειδή από την έναρξη των εργασιών φάνηκε ο κίνδυνος δημιουργίας προβλήματος στο όμορο τοιχίο του Δημοτικού Σχολείου, στις 03.08.2021 η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Ζαχαρως με το υπ’ αριθ. 5752/21 «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ» έγγραφο προς τον κ. Κουτσόπουλο και τη Διαχειριστρια Μηχανικό του Έργου, ανέφερε αναλυτικά τις ισχύουσες διατάξεις περί εφαρμογής του Κτιριοδομικού Κανονισμού καθώς και τα μέτρα προφύλαξης που έπρεπε να ληφθούν εκ μέρους του ιδιοκτήτη.

Το εν λόγω έγγραφο ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ πλήρως και δεν λήφθηκε κανένα μέτρο προστασίας και ασφαλείας του Κτιριοδομικού Κανονισμού, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο τοίχος στήριξης του μεγαλύτερου μέρους του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Σχολείου την 01.12.2022.

Έπειτα από πέντε ημέρες, στις 06.12.2022, η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Ζαχαρως με το υπ’ αριθ. 9348/22 έγγραφο τούς επεσήμανε ότι από την αρχή των εργασιών ουδέποτε λήφθηκαν μέτρα προστασίας και ασφαλείας, υποδεικνύοντας στον κ. Κουτσόπουλο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω κατολισθήσεις. Ο Δημος Ζαχαρως έχει ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

*Τα υπ’ αριθ. 5752/21 και 9348/22 έγγραφα επισυνάπτονται παρακάτω.

Related posts

24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2007 – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΥΣ

admin

Το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ έτοιμο για τους δημότες!

admin

Στις προτεραιότητες του Δήμου Ζαχάρως η ανάπλαση της πλατείας της Ν. Φιγαλείας

admin