ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζαχάρω-Πριν 94 χρόνια: Επίθεσις κατά του ιατρού Αριστ. Τζαμαλούκα

Κοινοποίηση

ΚΑΤΑ νεωτέρας εκ Ζαχάρως πληροφορίας η γενομένη επίθεσις κατά του εκεί ιατρού Αριστ. Τζαμαλούκα, έλαβε χώραν υπό τας ακολούθους περιστάσεις:

Περί την 3 και ημίσειαν νυκτερινήν ώραν ο φυγόποινος Κωνστ. Σπ. Παληάρος εκ του χωρίου Μίνθης της Ολυμπίας κρυπτόμενος προ οκταημέρου εις την εξοχικήν οικίαν του εκ Ζαχάρως Νικ. Α. Κανελλοπούλου μεταβάς κατά την ανωτέρω ώραν εις την εν Ζαχάρω οκίαν του ιατρού Τζαμαλούκα εκάλει τούτον όπως μεταβή εις παρακειμένην οικίαν ίνα παράσχη την ιατρικήν αυτού συνδρομήν.

Ο Τζαμαλούκας παραπεισθείς ηγέρθη της κλίνης του και απήλθε της οικίας συνοδευόμενος υπό της υπηρετρίας του, άμα δε ως ήνοιξε την θύραν της οικίας του εδέχθη αιφνιδίως κτύπημα δια μεγάλης μαχαίρας εις την κεφαλήν παρά του Παληάρου, ο οποίος εζήτει παρ’ αυτού χρήματα. 

Ο ιατρός δεν απώλεσε την ψυχραιμίαν του αλλ’ αμυνόμενος κατέφερε κτύπημα επί του μετώπου του δράστου δια της ράβδου του και τη συνδρομή των προσδραμόντων οικείων του συνέλαβε τον δράστην.

ΕΠΙ τόπου ειδοποιηθείς μετέβη ο αστυνομικός σταθμάρχης εις ον και παρεδόθη ο συλληφθείς

Ο δράστης ανακρινόμενος εβεβαίωσεν, ότι εις την πράξιν προέβη τη προτροπή των Νικ. Λ. Κανελλοπούλου και Τάκη Θεμ. Σταθοπούλου, οι οποίοι τω υπεσχέθησαν ως αμοιβήν δραχμάς 2.000 με τον σκοπόν ν’ απαγάγωσι την εικοσαέτιδα θυγατέρα του ιατρού Τζαμαλούκα, εις Πάτραν, και οι οποίοι παρακολουθούντες τον δράστην ετράπησαν εις φυγήν άμα ως αντελήφθησαν, ότι εις τας φωνάς προσέτρεξαν και οι γείτονες.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Related posts

Παράσταση Καραγκιόζη στο Γιαννιτσοχώρι στις 13 Αυγούστου

admin

Παράδοση 12 drones – θα μεταφέρουν εικόνα και πληροφορίες στην Ηλεία και την υπόλοιπη περιφέρεια

admin

Σε δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες των Α’ και Β’ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως

admin