ZACHARONEWS.GR
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Κατάκολο: Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές 125 χλμ “χτύπησαν” το MSC Splendida

Κοινοποίηση

Νωρίτερα οι επιβάτες του MSC Splendida, περί τις 3.30 είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο που αναμενόταν να αποπλεύσει στις 4. Εκείνη την ώρα και λίγο πριν λύσουν οι λιμενεργάτες τους κάβους, η ένταση του ανέμου αυξήθηκε απότομα και μετρήθηκαν ριπές ταχύτητας 68 κόμβων, δηλαδή σχεδόν 126 χλμ. Τότε έσπασαν και οι κάβοι, οι 11 από τους 17 που κρατούσαν το πλοίο, με αποτέλεσμα να φύγει από τον προβλήτα το πλοίο και να μετακινηθεί περίπου 10-15 μέτρα και να κολλήσει στα αβαθή σε αμμώδη πυθμένα με το πρωραίο τμήμα. Άμεσα κινήθηκε και το ρυμουλκό Xristos XLIII που κόλλησε στην πρύμνη του κρουαζιερόπλοιου, υποβοβηθώντας το να μην παρασυρθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr για περίπου 45 λεπτά στην περιοχή έπνεαν ανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφόρ δυσχαιρένοντας το έργο τόσο του πληρώματος του πλοίου, όσο και του ρυμουλκού.

Προσπαθούσαν να αποκολληθεί το κρουαζιερόπλοιο και μάλιστα κλήθηκε να έλθει στο Κατάκολο ρυμουλκό που τελικά ξεκίνησε από το Γύθειο, για να αποκολλήσει το MSC Splendida. Τελικά δεν χρειάστηκε καθώς περίπου στις εννέα το βράδυ το κρουαζιερόπλοιο με τις δικές του δυνατότητες και το ρυμουλκό που υπήρχε στο Κατάκολο, αποκολλήθηκε και με αργούς ρυθμούς βγήκε από το λιμάνι.

Παρέμεινε σε απόσταση στα ανοιχτά και τελικά δόθηκε το πράσινο φως για να συνεχίσει το ταξίδι του προς το επόμενο λιμάνι στον Πειραιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μέχρι να αποκολληθεί το κρουαζιερόπλοιο οι 3256 επιβάτες και τα 1261 μέλη πληρώματος έζησαν στιγμές αγωνίας, καθώς έγιναν αντιληπτές οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν για αρκετή ώρα στην περιοχή.

Η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής

Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κ/Ζ πλοίο “MSC SPLENDIDA” σημαίας Παναμά, σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, με 3256 επιβάτες και 1261 μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο κατά την διαδικασία απόπλου του για λιμένα Πειραιά και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξε σε σε λασπώδη περιοχή στο λιμάνι του Κατάκολου, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το “MSC SPLENDIDA” αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και την συνδρομή του Ρ/Κ λιμένα και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Κατάκολου.

Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που τον παρακολουθεί και επιθεώρησης του από εξουσιοδοτημένου επιθεωρητή PSC – PARIS MOU.

Δείτε video

Related posts

Ηλεία: Δύο συλλήψεις σε Ανδραβίδα – Σαβάλια από την Ειδική Ομάδα Ελέγχων Παραβατικότητας

admin

Έξι νέοι δήμαρχοι εξελέγησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά τον δεύτερο γύρο

admin

Είχα την τιμή, να συμμετέχω στην παραπάνω διαδικασία ως ένας από τους εκπροσώπους του Δήμου Ζαχάρως

admin