ZACHARONEWS.GR
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Εδώ από την δημοκρατική Ηλεία ζητώ να σηκώσουμε ψηλά τον πράσινο ήλιο!»

Κοινοποίηση

«Εδώ από τη δημοκρατική Ηλεία, στέλνω μήνυμα νίκης, ελπίδας και προοπτικής και ζητώ από όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περηφάνια, να ξανασηκώσουμε τον πράσινο ήλιο ψηλά στην πατρίδα μας, τον ήλιο της ελπίδας, της προοπτικής, της ανανέωσης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας. Σας ζητώ μία χάρη: τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, η καθεμία και ο καθένας από εσάς πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης. Οι μεγαλύτεροι, μιλήστε στα παιδιά και στα εγγόνια σας για τα ωραία χρόνια του ΠΑΣΟΚ και η δική μου γενιά θα μιλήσει για τα ωραία χρόνια του μέλλοντος που έχουμε χρέος να ξαναοικοδομήσουμε για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα! Σηκώστε τις σημαίες, είναι οι σημαίες της νίκης και της προοπτικής. Στις 21 Μαΐου, το ΠΑΣΟΚ γυρνάει σελίδα αγκαλιά με κάθε δημοκράτη και κάθε προοδευτικό Έλληνα. Καλή δύναμη και καλό μας αγώνα!»
Με αυτά τα λόγια, ολοκλήρωσε χθες το βράδυ – στο κατάμεστο από χίλια και πλέον άτομα Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο – την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας ισχυρή εντολή ενόψει την εκλογών της 21ης Μαΐου.

Παρουσία μεταξύ άλλων, των υποψήφιων βουλευτών της Ηλείας, ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Γεωργακόπουλος, μελών της Κεντρικής και της Νομαρχιακής Επιτροπής, Δημάρχων και Αντιδημάρχων της Ηλείας και πολυάριθμων φίλων του κόμματος που με σημαίες και καπνογόνα αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε ισχυρή εντολή στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν έχουμε σχέση με Μητσοτάκη, ούτε με λαϊκισμό Τσίπρα, δώστε μου δύναμη να κάνουμε αδύνατο δυνατό με προοδευτικό κόσμο να μην πάρουν μια από τα ίδια».

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχτηκε στο Πάρκο Ξυστρή ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης ενώ τον προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του Δημήτρης Βάλαρης. Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη, παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο πλέον ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημα της ομιλίας του, εξαπέλυσε βέλη τόσο ενάντια στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της τετραετίας και επικεντρώθηκε στις υποκλοπές, στην δημόσια υγεία και στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε και τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Τσίπρα όπως το δημοψήφισμα και τα capital controls ενώ όσον αφορά το ιδιωτικό χρέος, τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτεψε την πρώτη κατοικία και τα χρεωμένα νοικοκυριά

Σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων και ειδικότερα την συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «Δεν έχουμε κανέναν δεξιό του Καραμανλή, του Σαμαρά και του Μητσοτάκη εμείς» ενώ για την παρουσία του Νίκου Παππά δήλωσε πως «φανταστείτε να είχαμε εμείς αμετάκλητα καταδικασμένο στα ψηφοδέλτια, τι θα ακούγαμε σήμερα από τον κ. Τσίπρα».

«Χρέος του ΠΑΣΟΚ να οικοδομήσει ένα κράτος αξιοκρατίας και διαφάνειας»
Θέτοντας το διακύβευμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Το δίλημμα στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν είναι «ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία». Το δίλημμα στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι: Ή ένα κράτος λάφυρο στα χέρια του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη ή ένα κράτος εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος, ώστε να δώσει πραγματική ελπίδα και προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Αυτό λοιπόν είναι το χρέος του ΠΑΣΟΚ, να οικοδομήσει ένα κράτος αξιοκρατίας και διαφάνειας, που δεν θα είναι κράτος ατιμωρησίας για τους ολιγάρχες και τους φίλους της εκάστοτε εξουσίας».

Ακολούθως, ο Νίκος Ανδρουλάκη εξήρε την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην χώρα, παραδεχόμενος ότι μπορεί να έκανε κάποια λάθη, όμως «ό,τι δόμησε είναι προσφορά» και έκανε ειδική αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομής, στο ΕΣΥ, στην δημόσια παιδεία και στην Διαύγεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλους σε συστράτευση, προκειμένου «η κάλπη της 21ης Μαΐου να βγάλει ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ ώστε να πάμε σε μια εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας». «Υπογράφουμε ένα νέο συμβόλαιο τιμής με όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα με τους νέους. Είμαστε το ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής εξέλιξης των πολιτών», συμπλήρωσε. «Δώστε μου τη δύναμη να χτίσουμε νέα σχέση εμπιστοσύνης με τη νεολαία και με τον δημοκρατικό προοδευτικό κόσμο, να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαική Ελλάδα κι όχι μια χώρα χαμένων ευκαιριών», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν η κυβέρνηση των αρίστων. Άριστος ήταν ο κ. Πάτσης, που αγόραζε τα “κόκκινα δάνεια” του ελληνικού λαού για να κερδοσκοπήσει; Το παρακράτος των υποκλοπών, όπου απεδείχθη περίτρανα ότι παρακολουθούσε εμένα, υπουργούς του και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2023; Και, μάλιστα, αντί να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης, συγκάλυψε απόλυτα τον στενότερό του συνεργάτη, τον ανιψιό του. Δισεκατομμύρια ήταν τα υπερκέρδη των τραπεζών και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Επέτρεψε η διαφορά των επιτοκίων καταθέσεων σε σχέση με τα επιτόκια στεγαστικών δανείων να είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη σε βάρος του καταναλωτή. Και έλεγε: “Δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν μπορώ να φορολογήσω τα υπερκέρδη”. Λίγες εβδομάδες πριν, οι τράπεζες του έκαναν ένα δωράκι και για κάποιους δανειολήπτες σταθεροποίησαν το στεγαστικό επιτόκιο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει προτεραιότητα τους πολίτες, τους πολλούς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία μόνο προτεραιότητα: Την καρέκλα, την εξουσία και τη στήριξη των ολιγαρχών που τον χαϊδεύουν από τα ΜΜΕ. Γιατί με όλα αυτά δεν έχει ήδη πέσει ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία; Γιατί, πολύ απλά, πολλοί πολίτες φοβούνται την επαναφορά του κ. Τσίπρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, και εδώ από τον Πύργο, λέμε: Δώστε μας τη δύναμη για να κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τους δύο τραγικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων οκτώ ετών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δεν ξέχασε τον Παύλο Αθανασόπουλο
Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς εκτυλίχτηκε όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην υπόθεση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και στην Χρυσή Αυγή, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Παύλο Αθανασόπουλο υμνώντας τους αγώνες που έδωσε για την δημοκρατία. Τότε, όλο το Ξυστρή σηκώθηκε όρθιο και με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τίμησε τη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

«Χθες καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή; Χθες μπήκαν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Φύσσα και των μεταναστών; Έχουν περάσει χρόνια, νομίζω. Και τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Κοίταζε τις δημοσκοπήσεις και έκανε εκτιμήσεις: “Έχει ο Κασιδιάρης κάτω από 3%; Να κατέβει, διότι πέφτει ο πήχης της αυτοδυναμίας”. Είδε τους τελευταίους μήνες να ανεβαίνει ο Κασιδιάρης: “Δυσκολεύει η αυτοδυναμία”. Και τότε έφερε νόμο κατά της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Αλλά, ποια είναι και η Αριστερά του κ. Τσίπρα; Θέλω πραγματικά να αναρωτηθείτε αν υπάρχει άλλο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη με ανάλογη στάση απέναντι στους νεοναζιστές, όπως αυτή που κρατούν το ΜέΡα25 του κ. Βαρουφάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας σήμερα ευθαρσώς δήλωσε πως “θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν, αλλά αφού υπάρχουν, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε να κατέβουν στις εκλογές”. Ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε τον νόμο ώστε να μπει εμπόδιο στην κάθοδο της Χρυσής Αυγής. Τι έχουν να πουν στις οικογένειες των θυμάτων; Δεν είναι μόνο η ιδεολογία. Είναι εγκληματίες, είναι δολοφόνοι που είναι στη φυλακή. Είναι δυνατόν να υπάρχουν κόμματα, που ψαρεύουν στα θολά νερά του νεοναζισμού των δολοφόνων και να μην έχουμε καθαρή στάση σε αυτά τα φαινόμενα; Για αυτό, λοιπόν, μαθήματα προόδου, συνέπειας και αξιοπιστίας δεν δεχόμαστε από τους αριστερούς ψάλτες της Δεξιάς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενος στη νέα γενιά, επισήμανε: «Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος στους φονιάδες των μεταναστών και του Φύσσα. Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος σε αυτούς οι οποίοι υμνούν τον Χίτλερ, που κατέσφαξε τον ελληνικό λαό. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τα οικονομικά κατεστημένα, που κρατούν την Ελλάδα δεμένη πίσω. Αντισυστημική είναι η ψήφος σε ένα κόμμα που θέλει να συγκρουστεί με κατεστημένα τα οποία δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η αντισυστημική ψήφος και πραγματικά ζητώ να στηρίξουν τη νέα μας προσπάθεια, διότι είμαστε ένα κόμμα του αντισυστημικού ρεαλισμού και όχι της συστημικής κοροϊδίας», πρόσθεσε.

Related posts

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Ανδρέα Νικολακόπουλου στον Πύργο Τρείς κρίσιμοι στόχοι για την Ηλεία

admin

6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 22/05

admin

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τέραστιες ζημιές στο κοιμητήριο της Γαστούνης

DIGITAL CITIES IKE