ZACHARONEWS.GR
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ζαχάρω

Κοινοποίηση

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως με απόφασή του διακηρύσσει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ».
Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι 371.973,81 €, με τη δαπάνη των εργασιών: 218.871,62 €, τη δαπάνη των Γ.Ε. & Ο.Ε. (18%): 39.396,89 €, τη δαπάνη των απροβλέπτων (15%) 38.740,28 €, τη δαπάνη αναθεώρησης 2.970,09€ και τη δαπάνη του Φ.Π.Α. (24%): 71.994,93€

Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ σε βάρος των πιστώσεων του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 25/ 7/2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 28/7/2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00.

Δήμητρα Σκαλτσά: «Έχουμε δείξει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον για τα αδέσποτα ζώα»
Για την υλοποίηση αυτού του έργου η αντιδήμαρχος κα Δήμητρα Σκαλτσά, τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημ. «Πατρίς».

«Η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποτελεί ένα σημαντικό έργο για το δήμο Ζαχάρως, που θα προσφέρει πάρα πολλά στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων. Πρόκειται για έναν προσωρινό χώρο φιλοξενίας των ζώων, γιατί ο νόμος απαγορεύει το να εγκλωβίζεις τα ζώα κάπου, για πολύ καιρό. Θα είναι 48 θέσεων, οργανωμένος με κτηνίατρο, από τους πλέον σύγχρονους. Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή και παρά τις συνεχείς εγκαταλείψεις ζώων, καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ανταπεξέρχεται στις ευθύνες που έχει, στειρώνοντας, τσιπάροντας, προχωρώντας στην διαδικασία αναδοχής των ζώων. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ευζωία των ζώων και πιστεύω ότι αυτός ο χώρος θα βοηθήσει στην φροντίδα, αλλά και στην προσπάθεια μετέπειτα υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων. Θα πρέπει να περάσουμε και το μήνυμα, ότι ο καθένας θα πρέπει να φροντίζει να στειρώνει το δεσποζόμενό του και να έχει ευθύνη γι’ αυτό».

patrisnews.com

Related posts

Ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα έχουν πλέον, στην παραλία του Κακοβάτου, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα

admin

Το 2024 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες.

admin

Eτήσιο φεστιβάλ Αναρρίχησης Βράχου στον Καϊάφα

admin